Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Fiatalkorú testvérpárt értek tetten lopáson  

 

 Édesség-tolvaj gyermekekkel szemben kellett intézkedniük a veszprémi rendőröknek.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2012. február 8-án a déli órákban Veszprém egyik áruházának Biztonsági Szolgálata jelezte, hogy két fiatalkorút értek tetten lopás közben. A két lánytestvér 469 Ft értékben rejtett ruházatába rágógumit és csokoládét, így próbálták meg azokat fizetés nélkül kivinni az áruházból.

A termékek egy részét a lányok visszaadták az áruháznak, az egyik csokoládé csomagolása azonban már sérült volt. A két fiatalkorú személyt az intézkedő rendőrök biztonsági intézkedés keretében édesanyjuknak adták át, ellenük tulajdon elleni szabálysértés miatt tettek feljelentést.

  

 

Baleset a havas úton

 

Nagyobb baj is lehetett volna a jeges, havas úton történő gyorshajtásból.

Kedden (2012.02.07-én) déltájban Balatonalmádi és Balatonfűzfő között közlekedett a 71. számú főúton egy 47 éves budapesti férfi, Renault Master típusú tehergépkocsijával. Sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és a havas úton a gépkocsijával megcsúszott, ennek következtében a vele szemben szabályosan közlekedő Ford Escort baloldalának ütközött.

Az ütközés során mindkét gépkocsi megpördült, a Renault a Ford mögött közlekedő Mercedes személygépkocsi baloldalát is eltalálta, majd az úttesten keresztben állt meg.  A Mercedes a baleset következtében az árok túlsó oldalán lévő fának csapódott, miközben egy műanyag útszéljelzőtáblát is megrongált.  A balesetben a Ford vezetője és egyik utasa könnyű sérülést szenvedett.  Őket a mentők a veszprémi kórházba szállították. A Mercedesben több milliós, a másik két személygépkocsiban több százezres kár keletkezett.

A helyszínelést a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai félpályás útlezárás mellett végezték. 

 

 

Veľmi Pekne D’akujem !

 

Két szlovák állampolgárnak segítettek a balatonfüredi rendőrök a kemény mínuszokban.

2012.02.08-án 23:45 órakor Balatonfüred MÁV pályaudvaron két szlovák állampolgárt igazoltattak a füredi járőrök. Ennek alkalmával a külföldiek elmondták, hogy elvesztették a vonatjegyüket, amit postán fognak utánuk küldeni másnap, ezért ragadtak Balatonfüreden.

Ennek hallatán a rendőrök forró teával kínálták őket, majd azonnal megoldást kerestek elszállásolásukra. Felvették a kapcsolatot a Balatonfüredi Szociális Alapellátási Központ intézményvezetőjével, aki közölte, hogy a nemrég átadott, minden igényt kielégítő Szociális Központban el tudja helyezni az addig pályaudvaron fagyoskodó személyeket, akik ezt a lehetőséget örömmel elfogadták. Ezt követően a járőrök a két szlovák állampolgárt szolgálati kocsival szállították a megadott címre, ahol az éjszakai elhelyezésükről gondoskodtak.


Ellenőrzések, intézkedések a télben

Továbbra is ellenőrzik a rendőrök a hajléktalanok által gyakran látogatott helyeket és a lakossági vagy egyéb civil szervezetek bejelentéseit a hideg időjárással kapcsolatban kiadott utasításoknak megfelelően.

Hétfőn (2011.02.06-án) reggel lakossági bejelentésre kerestek fel egy litéri férfit tartózkodási helyén a balatonalmádi járőrszolgálat tagjai. Az ott tartózkodó személy egészségügyi állapota rendőri intézkedést nem tett indokolttá, azonban a tűzifája elfogyott, így a rendőrség – a kihűlés megelőzése érdekében – felvette a kapcsolatot az önkormányzattal, akik a férfi számára tüzelőanyagot szállíttattak.  

A járőr páros ezután a balatonfűzfői családsegítő munkatársaival közösen ellenőrizte a településen élő nehéz helyzetű emberek körülményeit, majd kályhát is elhelyeztek egy hajléktalanok elszállásolására átadott épületben.

Éppen időben érkeztek a balatonkenesei járőrök egy balatonfőkajári férfihoz, aki a rendőrök megjelenésekor éppen a háza előtt ült. Az időskorú személyről kiderült, hogy önmagáról gondoskodni képtelen, felügyeletre szorul. A járőrök értesítették a Magyar Vöröskeresztet, a férfi azonban nem volt hajlandó elmenni a várpalotai hajléktalanszállóra. A kihűlés, fagyhalál megelőzése céljából a helyi polgárőrőrség vezetőjével történő egyeztetés eredményeképpen rendszeres, visszatérő jellegű felügyeletét megszervezték.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 777
Heti: 2 641
Havi: 5 619
Össz.: 576 259

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »