Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Ápolóira támadt a megvadult gondozott

 

Rendhagyó reggelinek voltak tanúi 2012. március 11-én egy Pápa környéki település szociális intézményének lakói és az őket gondozó ápolónők.

 007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Étkezés közben az egyik gondozott – minden előzmény nélkül – csípőtájékon rúgta a reggelit készítő ápolónőt. Kolléganője azonnal a segítségére sietett, de ezzel csak azt érte el, hogy a felbőszült fiatalember őt is több alkalommal mellkason és vállon ütötte. A lakók sem lehettek nyugodtak, mert őket egy székkel fenyegette. Az agresszív férfi az eset után távozott az ebédlőből és elrejtőzött az intézmény területén. A könnyebb sérüléseket elszenvedő ápolók a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletétől kértek segítséget. A kiérkező rendőrök az épülethez tartozó kertben bukkantak rá a fogyatékos személyre, akit elfogtak, és az orvosi ügyeletre szállítottak.

A vizsgálatot végző orvos pszichiátriai intézetbe utalta a felelősséget kizáró gondnokság alatt álló elkövetőt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult meg a büntető eljárás. Beszámítási képességét igazságügyi orvos szakértő fogja vizsgálni a nyomozás során.

(Pápai Rendőrkapitányság)


Vannak, akiknek nem elég széles az út!

Pénteken délután telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Litéren riasztó fegyverrel meglőttek egy férfit.

A járőr, az ügyeletes nyomozók, a bűnügyi technikusok mellett a mentők is kivonultak. A helyszínről a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 44 éves békési lakost előállították, valamint lefoglaltak egy Reck típusú gáz-riasztó fegyvert lőszerekkel.

A kihallgatások során megállapítást nyert, hogy a kamionos a 72-es főúton közlekedett Veszprém felől Balatonfűzfő irányába, amikor az előtte haladó 36 éves litéri lakos Mercedes típusú személygépkocsijával indokolatlanul fékezgetni kezdett. A kamionos megkísérelte megelőzni a Mercedest, de ez a forgalmi helyzet miatt nem sikerült, így azt Litér belterületére érve, az első buszöbölnél az út jobb oldalára szorította. Ekkor a gépkocsi litéri vezetője és utasa is kiszállt, felmásztak a kamion fülkéjére, és az ablakait kezdték ütlegelni. A Renault Magnum kamion vezetője ettől megrémülve gáz és riasztó fegyvert vett elő (tartási engedéllyel nem rendelkezik), majd a Mercedes vezető fejére irányzott lövést adott le. A lövés a reflexszerűen kezét arca elé emelő férfinek 8 napon belüli sérülést okozott. A leszorítást eredményező manővert a sofőr a gépjármű fékhibájával magyarázta.

A kamion vezetője ellen közúti veszélyeztetés, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. Vezetői engedélyét bevonták, a kamion a műszaki vizsgálat idejére pedig lefoglalták.

(Balatonalmádi Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »