Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

AZ INFINITI M35h CO2-KIBOCSÁTÁSA 160 g/km ALÁ CSÖKKENT

 

  • Az alacsonyabb CO2-kibocsátásnak köszönhetően az Infiniti legújabb hibrid modellje az adózás szempontjából fontos küszöbérték alá esik
  • Megtakarítás a vezetők és a vállalatok részére (országtól függően)
  • A módosításoknak köszönhetően még hosszabb ideig használható csendes és nulla károsanyag-kibocsátású üzemmódban 
  • Éppolyan gyors, mint korábban – és egy kicsit még gazdaságosabb

 

ROLLE, Svájc (2012. március 29.) – Az Infiniti japán prémium autómárka megerősítette, hogy a 2012-es Infiniti M35h CO2-kibocsátását 159 g/km-re csökkentették. A módosításnak köszönhetően hibrid szedán CO2-kibocsátása a széles körben alkalmazott adózási küszöbérték alá esett, így a példás sebességéről és üzemanyag-takarékosságáról ismert modell mostantól még vonzóbb alternatívát jelent az európai flottaüzemeltetők számára.

infinitim35.jpg

A felszereltséggel való trükközés (például alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása) helyett az Infiniti mérnökei a technológiában találtak rá a CO2-kibocsátás csökkentésének lehetőségére. A villanymotor pontosságával és az akkumulátor töltésével kapcsolatos, fontosabb módosításoknak köszönhetően az Infiniti M35h a hidegindítást követően hosszabb ideig használható csendes, elektromos üzemmódban, és ez az előny nem csak az alacsonyabb üzemeltetési költségekben mutatkozik meg.

A CO2-kibocsátás csökkentésén kívül a módosítások az M35h már eddig is alacsony üzemanyag-fogyasztásának további csökkenését eredményezték.  A 364 LE-s teljesítményű benzinmotor/villanymotor vegyes fogyasztása 7,0-ről 6,9 l/100 km-re, országúti fogyasztása 5,7-ről 5,6 l/100 km-re csökkent, míg városban 0,2 literrel kevesebbet, azaz 100 km-enként 9,0 litert fogyaszt az Infiniti M35h.

„Az Infiniti M35h már eddig is népszerű volt a teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén kompromisszumok nélküli luxus szedánt kereső vállalatok körében” – mondta Guillaume Pelletreau, az Infiniti európai kereskedelmi igazgatója.

„Most, hogy a 2012-es M35h megvásárlásával az üzemeltetési költségek terén sem kell kompromisszumot kötni, úgy véljük, autónk legalább annyira csábító ajánlatot jelent a vevők számára, mint amilyen érzéki a megjelenése – biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink nagyra értékelik ezt a változást.”

A 0-ról 100 km/h-ra mindössze 5,5 másodperc alatt gyorsuló (ezzel a Porsche és BMW hibrid modelljeinél gyorsabb) M35h teljesítménybajnoki helyezését hivatalosan is elismerték, hiszen a modell 2011-ben a világ legjobb gyorsulású hibrid autójaként vonult be a Guinness-rekordok közé.

Az innovatív Infiniti mindennapos üzemanyag-fogyasztását független ellenőrzések támasztják alá. Egy 2011-es brit fogyasztási teszt során az M35h átlagosan 6,49 l/100 km (vagyis a hivatalosan megadott vegyes fogyasztási értéknél 6%-kal kedvezőbb) fogyasztást ért el, míg a vizsgálatban részt vevő többi hibrid nem tudta reprodukálni a hivatalos értéket – volt olyan modell, amelyik 18%-kal fogyasztott többet az előírt értéknél. Ugyancsak rendkívül kedvező volt, hogy a teszt során az Infiniti M35h az 596 km-es távolság csaknem felét csendes, villanymotorral hajtott üzemmódban tette meg.


Forrás és fotó: Klein Péter- Just Creative


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 643
Tegnapi: 412
Heti: 2 443
Havi: 5 421
Össz.: 576 061

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Infiniti érdekességek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »