Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Kötélpályával a falusi turizmusért

Somogyban épült fel az ország második leghosszabb lecsúszó pályája

 

Mintegy 17 millió forintos beruházás keretében épült meg a Zselic legnagyobb erdei kötélpályája a patcai Katica Tanyán, amely méltán veszi fel a verseny Balaton-parti és Mátra-beli társaival. A turisztikai fejlesztés célja, hogy minél több vendéget vonzzon Somogyba.

krku1.jpg

Erdei kötél- és akadálypályával bővítették az aktív szórakozási lehetőségeket a patcai Katica Tanyán. Az ötpályás kalandparkot úgy építették meg, hogy 3 és 103 éves kor között bárki igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A legkisebbek 10 akadályon küzdhetik át magukat a „pöttöm” pályán, a kis tinik a „tizenéves” pályán kúszhatnak-mászhatnak, míg a tettre kész tizenévesek a „bátor” pályán bizonyíthatnak.

- Az extrém akadályokra vágyók számára készült az „adrenalin” lecsúszó pálya, ez két magasabb domb között húzódik, s csak a Mátrában van hozzá fogható – mondta Handó János, a Katica Tanya tulajdonosa. Hozzátette: a lecsúszó pálya 190 méter hosszú és 20 méteres magasságban van, ezzel az ország második leghosszabb pályája rangos címmel büszkélkedhet. Aki kevésbé bevállalós, az is talál kisebb kötélpályát, hiszen a „csillapító” lecsúszó pálya 120 méteres hosszúságával és 10 méteres magasságával az óvatosabbaknak nyújt feledhetetlen élményt.

Somogy megye legkisebb települése a közelmúltban több jelentős és értékteremtő beruházás színtere is volt. Az év elején adták át a Katica Tanyán a beltéri csúszdaparkot és a hatalmas játszóházat, amely uniós forrás segítségével épült meg. A kötélpálya a hagyományos bemutató gazdaság, valamint a csúszdaház szolgáltatásait egészíti ki természet közeli mozgásformákkal.

krku2.jpg

- Az elmúlt időszakban olyan turisztikai fejlesztésekre koncentráltunk, amelyek elsősorban a kisgyermekes családokhoz szóltak. Az erdei kötélpálya és a hosszú lecsúszó pálya már az extrém sportokat kedvelő fiatalokat és felnőtteket is célozza – tette hozzá Handó János. – Áraink felveszik a versenyt bármely más hasonló szolgáltatóéval, egy belépő áráért minden aktív szórakozási lehetőség elérhető a Katica Tanyán, ezt egészíti ki mostantól az erdei kötélpálya, mint önálló belépőjegyes program.

Az élmény mellett a biztonság is garantált, hiszen a kötélpálya valamennyi biztonsági előírásnak megfelel, ráadásul az akadályok leküzdését, illetve a csúszásokat animátorok segítik, de a kaland résztvevői egy kisebb balesetmegelőzési oktatáson is részt vesznek.

www.katicatanya.hu: Juhász Regina- KRQ Communications


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 372
Heti: 449
Havi: 3 427
Össz.: 574 067

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Kötélpályával a falusi turizmusért
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »