Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Ebben a könyvemben zene szól. És elejétől a végéig táncolnak benne. Hőse egy varázshatalommal rendelkező nagy művész, egy Mester, aki nemcsak bölcs gondolatokkal, de tánccal avatja be tanítványait életük titkaiba.

"Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni."

Ha megszólít ez a művem, nem azt fogod érezni, hogy olvasod, hanem azt, hogy fölkértelek táncolni. És ha sikerül a táncbeavatás, úgy teszed le majd a könyvet, hogy magadban felszabadultan táncolsz tovább.

Célom, hogy ez a tánc szabaddá tegyen. Emelkedj föl a nyomasztó gondok és félelmek világából- és repülj velem!

Annak írtam ezt a könyvet, akinek vágya a lélekkel játszva örvendezni.

És mer gyerekké változni- hogy "övé legyen a mennyek országa."- ajánlja Isten bohócai című művét Müller Péter. Kedves Olvasók- táncra föl!

mpib.jpg


"- Mester- kérdezte Ariel tele szájjal-, mit jelent az, hogy "utolsó"?

- "Utolsó"? Csak annyit jelent, hogy sohase felejtsd el ezt a pillanatot. Amíg közönyösen éled az életedet, gépiesen és megszokásból, elsuhannak melletted a nagy dolgok. Semmivé olvadnak az események. De amikor azt mondják: "utolsó", a kép megáll, hirtelen óriásivá növekszik a lelkedben a pillanat, és nem felejted el soha. Ha jól élsz, minden pillanatod "utolsó" pillanat lesz. Nagy, piros betűs élmény! Ha valamit "utoljára" látsz, jól megnézed. A lelked lefényképezi, és maradandóvá teszi.

Minden igazi vacsora: utolsó vacsora. Minden igazi tánc: utolsó tánc. Minden igazi beszélgetés utolsó beszélgetés. És minden ölelés utolsó ölelés... Így, ahogy most eszünk, sőt zabálunk itt a fáklyalángokkal kerített, füstös porondon, ahogy isszuk a bort és együtt vagyunk, örökérvényűvé tesszük ezt a múló pillanatot, és többé sohasem felejtjük el... Minden más vacsorát elfelejtünk, de ezt soha! A zsíros kenyérről én fogok az eszetekbe jutni. És az ifjúságotok. Meg az, hogy milyen vidáman lehet falatozni még egy összeomlásra ítélt, haldokló világban is.

A "ZSÍROS KENYÉR" minden szakácskönyv receptjét megelőzi majd bennetek. Olyan csodálatossá válik az emlékeitekben, mint a nők közül az anyátok vagy a szerelmeitek közül a legnagyobb.

(Igaz! Így él bennem, még három év után is, amikor végleges formába öntöm a könyvet. Írás közben felidézem és érzem a puha kenyér és a libazsír sós ízét, és megrendülök... Igen.)

- Az "utolsó" csak egy szó... Arra figyelmeztet, hogy gyönyörködj a színes szappanbuborékban- mert szétpattan.

Gyönyörködj a kedvesed arcában- mert meghal!

Örvendj az életednek- meghalsz te is!

És élvezd a viszontagságos napjaidat, még akkor is, ha zaklatottak és nehezek- mert elmúlnak!

A horizonton lebukó nap korongja minden nap közül a leggyönyörűbb.

"Nézz meg, mielőtt meghalok!"- ezt üzeni a földbe süllyedő, vérző nap, amikor aranyragyogással eltemeti magát a fekete földbe, és a világ sötét lesz.

És elámulsz a grandiózus szépségtől.

Az "utolsó" azt jelenti, hogy felejthetetlen- mondta, és megtörölte a száját a keze fejével."  (Müller Péter: Isten bohócai- 60-61.o.)


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Müller Péter: Isten bohócai 3.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »