Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. november 5.- A Hit Gyülekezete tapolcai egyháza már hagyományos rendezvényeként tartja számon az önkéntes véradónapot. Ebből az alkalomból ezen a szombati munkanapon is több mint harminc hívő gondolta úgy, hogy segít rászoruló embertársain. Lapunknak Molnár István, a helyiek szervező-vezetője, valamint Mézes Csilla, a tapolcaiak lelkipásztorának- Mézes Andrásnak- a felesége is nyilatkozott.

hit3molnar.jpg

Molnár István szervező-vezető /fotó előterében/ a regisztrációra vár.


- Gyülekezetünk több mint nyolc esztendeje jó kapcsolatot ápol a Magyar Vöröskereszttel, annak helyi, illetve területi szervezetével, valamint az ajkai vérellátós szakemberekkel. Ennek eredményeként minden évben- lehetőség szerint- egy vagy kettő alkalommal kerül sor az önkéntes véradásra. Ez a szombat valóban más mint a többi, mert egy munkaszüneti napot kellett ledolgoznunk, ezért is nyúlt ki a véradás 16 óráig.

hit1.jpg

- Mindig sok a véradó- ez betudható a hit és összetartás erejének is?

- A HIT Gyülekezete, annak minden tagja komolyan gondolja, hogy: aki vért ad, életet menthet. Akár így, akár más módon is segítünk a rászorulókon. A jövőben is az első sorban szeretnénk lenni ezen a téren  is. Jó a kapcsolatunk az idejáró tagokkal, ez a véradás is ennek ékes bizonyítéka. Büszkén mondhatom, hogy a 25-30 önkéntes mindig eljön, ami dr. Bagdi Éva, az ajkai Vérellátó Állomás adjunktusa szerint nagyon jó részvételi aránynak minősül.

- Van egy szimpatikus, kedves Úr is a véradók között...

- Amennyiben Mézes András lelkészünkre gondoltál, akkor igen. A tapolcai gyülekezet életében komoly fordulópontot jelentett, hogy tavaszal Németh Sándor, a HIT Gyülekezete vezető lelkésze Tapolcára helyezte Andrást, aki családjával együtt érkezett. Itt telepedtek le, azóta a városunk lakói, gyülekezetünk lelkésze és vezetője lett. Ő a mi pásztorunk, aki összetartja a nyáját. Bármikor megtalálható és bármiben segíti a hívőket.

hit2.jpg

- A jövőben is folytatni szeretnétek ezt a hagyományt?

- Természetesen. Még szorosabb kapcsolatot szeretnénk a Magyar Vöröskereszttel, illetve a területi vezetőséggel. Puskás Zoltánné- Terikének köszönjük az eddigi közreműködést és ezúton is további jó egészséget kívánunk neki. Heiligermann Gábor veszi át az "örökségét", aki már sokak számára ismert személy, akár média vagy sportvonalon is. Bízom benne, hogy évente az egy, esetleg kettő véradás a jövőben is működni fog.


Mézes Csilla /alsó fotón/ mosolygó arccal, karján gyermekével fogadott. Majd Ő következett. Jó példával járt elől, férjével- Mézes András lelkésszel együtt a véradók között tudták őket. Amíg lefolyt Csilla asszony 450 ml vére, váltottunk néhány szót. Először arról kérdeztem, hogy érzik magukat- Győr után- városunkban.

hit4csilla.jpg

- Tapolca egy nagyon kedves, élhető városka, amely hamar befogadja az ideérkezőket. Az itt élők, ellentétben a nagyvárosi emberekkel, nyugodtabbak, más életformát képviselnek, ami megmutatkozik a mentalitásukon, viselkedésükön, egymáshoz való viszonyulásukban is. Ez bennünket is jó érzéssel tölt el és segíti a beilleszkedésünket... és még nem is szóltam a gyülekezetről, ahol mindez hatványozottan igaz.

- A család minden esetben fontos szerepet játszik...

- Még "friss" házasok vagyunk, de ettől függetlenül természetes, hogy mellette vagyok, vagyunk- jóban és rosszban egyaránt. Bátorítjuk és igyekezünk ideális körülményeket biztostani, megteremteni azt a fajta családi idillt, ami által a lehető legoptimálisabb körülmények között tud fölkészülni az istentiszteletekre, ezáltal is minél többet tud majd adni a tapolcai hívők számára is... akik már megtalálták Istent, vagy ezután lelnek rá a hozzá vezető útra.

- Jó példát mutatva, mindketten vért adtatok. Első alkalommal?

- Nem... nagyjából tíz éve már adtam egyszer vért. Amikor azt látom, hogy a nemes cél érdekében az egész közösségünk megmozdul, számomra is késztetés és kellő motiváció, hogy éppen én is kövessem az ő példájukat. A sok-sok mosolygó arc bátorítólag hatott rám, így könnyebben legyőzhető az a minimális félelem, amely ilyen esetben előjön belőlem. A gyülekezetünk munkájához ezek a karitatív cselekedetek is hozzátartoznak, amelyeket a jövőben is- egy emberként- támogatni fogunk... ha kell, a vérünkkel.

hit5csilla.jpg

Heiligermann Gábor  /alsó fotón/, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy 33 hívő adott vért, ebből 30 sikeres, 2 be nem fejezett és 1volt a kiszűrt személy. Hat véradónak külön is gratulált, ők első alkalommal adták vérüket  a rászorulóknak.

hit6gabi.jpg

Heiligermann Gábor /középen/ a Magyar Vöröskereszt területi vezetője beszélget Mézes András lelkésszel, aki szintén vérét adta a rászorulóknak.

hit7heni.jpg

A hölgyek is kitettek magukért. Szabó Henriett neve már ismerősen cseng Olasóinknak. A dekoratív arc-, csillám-, esküvői testfestő, valamint dekorációs falfestő Csabrendekről érkezett, hogy vért adjon.

hit8.jpg

Voltak, akik édesapjukért  aggódtak... voltak,akik inkább játszottak- miközben anyu, apu vagy a nagypapa egy nemes cél érdekében cselekedett.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Önkéntes véradónap a HIT Gyülekezete tapolcai egyházánál
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »