Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Csíkot húzott a gépkocsira

Nem akarta kifizetni az alkatrészt egy férfi, akinek gépkocsija bánta a 10.000 Ft-os tartozást. Természetesen az elkövető sem marad büntetlenül.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Egy régi adósságból eredő anyagi elszámolási vita vezetett ahhoz a gépkocsi rongáláshoz, ami a hétvégén, 2012. február 25-én történt Szentkirályszabadján. Egy 46 éves helyi lakos unokahúgát látogatta meg, amikor összetalálkozott egy ismerősével, akinek másfél éve hitelbe odaadott egy 10.000.-Ft értékű gépkocsialkatrészt. Azóta többször is kérte az alkatrész ellenértékét, de csak hitegetést kapott. Hétvégén azonban az adós már a tartozás tényét is tagadta, ezért a feldühödött hitelező mellényének cipzárjával végigkarcolta a másik fél gépkocsijának oldalát, 20.000.-Ft-ot meghaladó kárt okozva ezzel. A sértett egyből kihívta a rendőrséget, a járőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságra állították elő.

Ellene rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással kerül sor a büntetőeljárás lefolytatására.


Betörők rendőrkézen

Egyik a kerítésen akadt fenn, a másik a kutyaólba bújt, fém csak a kezükre, s nem a markukba jutott


2012.02.20-án a kora esti órákban egy helyi lakos telefonált a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy a szomszédos, lakatlan házba feltehetőleg betörtek és az elkövetők még mindig az épületben tartózkodnak.

A helyszínre kivonuló rendőröket a bejelentő másik két szomszédjával együtt az utcán várta. Elmondása szerint miután estefelé kiment az udvarra körülnézni, a szomszédból furcsa zajokat hallott. Ekkor visszament a házba telefonjáért, majd újra kiment az utcára, ahol már ott volt a másik két szomszédja is. Ők szintén észrevették, hogy az eddig üres házba váratlan vendégek látogattak. Ezt követően azonnal értesítette a rendőrséget, ám - ezt észlelve - az elkövetők menekülni kezdtek. Nagy igyekezetükben csak az egyiküknek sikerült elbújnia, másik a szögesdróttal ellátott kerítésen akadt fenn.

A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a kerítésen fennakadt 30 éves férfit, aki a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elengedni a kerítést, így csuklóján kattant a bilincs. A többi egyenruhás mindeközben megkezdte az ingatlan és az udvar átkutatását. A házhoz tartozó pajta nyitott ajtaja, valamint a padlásra vezető létrán található sárnyomok arról árulkodtak, hogy nemrég valaki járt a lakatlan ház körül. Ekkor vették észre a kutyaólban megbúvó, középkorú férfit.

A két férfi, akik ellen büntetőeljárás indult, gyanúsítottként történő kihallgatásuk során elárulták, hogy hulladék vasat akartak eltulajdonítani, s ezért másztak be a kerítésen.


A közlekedés biztonságát veszélyezteti a kábellopás

A csajági MÁV állomás forgalmi szolgálattevője vasárnap (2012.02.26.) reggel a Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletére bejelentette, hogy a küngösi vasúti pályaszakaszon megbontották az elektromos rendszert.

Az ismételt jelzés arra utalt, hogy a sorompó vezetékét elvágták, így a fényjelző készülék nem működött. A helyszínre a kapitányság munkatársai két irányból, egyidőben érkeztek, és megállapították, hogy az ismeretlen elkövető a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető bűncselekményt követte el. A vasúti pálya számításba vehető szakaszait gyalogosan és futva ellenőrizték, amikor egy küngösi és berhidai férfit értek tetten a nyílt pályaszakaszon. Elfogták, előállították őket, és a náluk lévő kb. 15 méter kábelt és az elkövetéshez felhasznált eszközöket lefoglalták.

 

Az ellopott csónak helyett az adócsaló került elő

Egy korábban bejelentett bűncselekmény kapcsán a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói és járőrei pénteken adatgyűjtést végeztek Balatonvilágoson, amikor körözött személyre akadtak egy építkezésen.

Balatonvilágoson még a befagyott Balatonról loptak el egy alumínium csónakot. A helyszínen talált, több irányba vezető nyomokat követve jutottak el a nyomozók egy építkezéshez, ahol több ember dolgozott. Az igazoltatás során kiderült, hogy az egyik budapesti férfi ellen a NAV adócsalás miatt körözést bocsátott ki. Az illetőt elfogták, előállították, és átadták a Közép-Dunántúli Regionális NAV veszprémi kirendeltségének.

 

Gyorsan sikerült felderíteni a gépkocsilopást

Pénteken (2012.02.24.) egy papkeszi vasutas bejelentette, hogy kedden a MÁV állomás szolgálati épülete előtt leállított Polski Fiát típusú gépkocsiját ellopták. Az adatgyűjtés során a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói eljutottak egy lepsényi autóbontóba, ahol a gépkocsi nyomára bukkantak.

A fiatalkorú autó tolvaj fát gyűjteni indult a község környékére, amikor meglátta az általa gazdátlannak „vélt” járművet. Gondolta, ebből is lehetne pénzt csinálni. Segítségül hívta a testvérét és egy ismerősét. Az eltulajdonított, betört ablakú járművet eladták a lepsényi autóbontó tulajdonosának, aki szétszedte, és az alkatrészek egy részét tovább adta Enyingre, egy fémkereskedőnek. A három elkövetőt előállítás és gyanúsítotti kihallgatás után szabadon bocsátották, a szétszerelt állapotban megtalált gépkocsi részeit pedig lefoglalták.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »