Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Az utcán élőkért és kutyáikért küzd a dermesztő hidegben az Állatvédőrség

A rendkívüli hidegben a hontalanokra is gondol az alapítvány

 

Ismét példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársai, és a hozzájuk csatlakozó civilek. A fővárosi hajléktalanok és kutyáik megsegítésére szervezett gyűjtési akció célja az volt, hogy megvédjék a dermesztő hidegtől az utcán élőket. A szervezet lelkes önkéntesei az összegyűlt adományokat folyamatosan osztják szét a rászorulók között.

 allatv.jpg

Az elmúlt időszak rendkívüli időjárása igencsak próbára teszi az utcán élőket. A hontalanok és állataik is az életükért küzdenek ezekben a fagyos napokban. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány úgy döntött, megsegítésükre gyűjtést szervez, hogy könnyebben átvészelhessék a nehéz időszakot.

Az összegyűlt adományok szétosztásában Joó István, az Állatvédőrség szakmai igazgatója is részt vett.

A segélyakció kezdetén az volt a célunk, hogy minél több olyan adományt gyűjtsünk, amelyek segítségével búvóhelyeket alakíthatnak ki maguknak a hideg ellen, a fedél nélkül élők. Sajnos a hajléktalanszállókra nem engedik be az állattal érkezőket, így a gazdik és kutyáik egyaránt az utcára szorulnak, amely télen különösen életveszélyes. Eddig körülbelül 14-15 autóra való adományt kaptunk, amelynek egy részét most szétosztottuk a rászorulók között. Tartós élelmiszert, kutyatápot, nyakörvet, pórázt, ágyneműt és meleg ruhát kaptak a hajléktalanok, akiktől azt hiszem, sok esetben tanulhatnánk. Példamutató az, ahogy az állataikkal bánnak” - mondta Joó István, akitől Tornóczky Anita, az alapítvány kommunikációs vezetője vette át a szót.

 „Az ilyen akcióknál mindig nagyon jó látni, hogy mennyire hálásak azok, akiken segítünk. Az elkövetkezendő időszakban több ilyen közösséghez is szeretnénk eljutni, hogy minél több rászorulónak tegyük könnyebbé az életét” – tette hozza Tornóczky Anita.

Az alapítvány munkatársai az Állatmentő Ligával karöltve, egész februárban segítik a rászorulókat, így továbbra is várják a felajánlásokat. Ezzel kapcsolatban további információk a szervezet facebook oldalán, illetve a www.allatvedorseg.hu oldalon találhatók.

Forrás: Kelemen Ildikó- www.redlemon.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 220
Tegnapi: 332
Heti: 220
Havi: 3 198
Össz.: 573 838

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Az utcán élőkért és a kutyáikért küzd a dermesztő hidegben az Állatvédőrség
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »