Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. november 26.- Napjainkban nem igazán "divat" adakozni. Ennek ellenére vannak még olyan emberek, művészek, formációk, akik ezt rendszeresen teszik. A kevesek közül egy- az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus, akik színvonalas, átütő sikerű  jótékonysági koncertet adtak a tapolcai óvodák javára.

gos4.jpg

A rendezvény fővésnökségét Császár László polgármester vállalta. A jelenleg mintegy 50 tagot számláló kórus karvezetője, Árvai Dániel köszöntötte az egybegyűlteket, szólt a műfajjal kapcsolatos tudnivalókról, majd koncert közben bemutatta a fél évtizedes múltra visszatekintő formációt. Örömének adott hangot, hogy az ország különböző pontjain élő kórustagokból álló együttesnek rövidesen már az ötödik hanghordója fog megjelenni. Hangsúlyozta azt is, hogy számukra a zene, ének és Isten dícsérete a fő összetartó erő.

gos2.jpg

A rendezvény elején Tapolca Város Önkormányzata nevében Tóth Mária oktatási referens egy ősi kínai bölcsességgel kezdte mondandóját:"- Amelyik otthonban zene szól, ott atya és fiú között szeretet honol, s ha a nép is zenél, harmónia uralkodik az emberek között."

gos1.jpg

Beszédében körbejárta az Advent eredetét, szólt arról is, hogy városunk idén is méltóképpen készül a Szeretet ünnepére, négy héten át színes programokkal várják a település polgárait. Ahogy utalt is rá: "- Jólesik majd a hétköznapok rohanó tempóját elfeledni és ráérősen körbejárni az adventi ünnepi díszben pompázó Szentháromság-szobor környékét, a tópartot, ahol összefuthatunk  a barátokkal, ismerősökkel, s lélekben töltekezve várhatjuk a legszebb ünnepet. S míg a karácsonyi vásár pavilonjai előtt azon tanakodunk, hogy mivel ajándékozhatnánk meg a szeretteinket, rádöbbenünk, hogy a legnagyobb ajándék a meghitt együttlét maga. Mert gyermeknek, felnőttnek egyaránt örömet okoz, hogy néhány órára béke költözik a lelkekbe, és még a fázós, borongós időjárás ellenére is meghitt melegséget áraszt a város, mely ilyenkor mutatja a legidillibb arcát." Beszédét Lucien Price idézetével zárta.

A koncert utolsó harmadában Frang Lászlóné a Tapolcai Óvoda vezetője szólt az intézményegységekről, majd megköszönte a fellépőknek, hogy ily' módon is segítik a helyi óvodákat.

Tóth Szilárd /fotó bal oldalán/ adventista lelkész is kedves szavakat intézett a jelenlévőkhöz, utalva az Advent fontos szerepére rohanó világunkban, majd Kovács-Bíró János Fotó jobb felső sarkában/ lelkész videóüzenetét nézhették meg a közönség soraiban helyet foglalók, akinek tartalmas előadássorozatának első része december 2- án lesz, szintén a Tamási Áron Művelődési Központban.

gos3.jpg

A kijárathoz elhelyezett gyűjtőládákba helyezhették a felajánlott összegeket, amely végül 80 ezer forint lett.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 285
Heti: 733
Havi: 7 054
Össz.: 589 970

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Jótékonysági koncert- gospel zene a tapolcai óvodák javára
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »