Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Régi trükk–új áldozat


Ismét internetes csalás miatt indult büntetőeljárás: a veszprémi sértett több, mint 22 ezer forintot fizetett egy kabátért, amit azóta sem kapott kézhez.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Az internetes csalás már régóta működő módszerét választotta egy személy, aki az egyik internetes aukciós oldalon egy kabátot kínált eladásra, 22.000 Ft értékben. Egy veszprémi férfi megrendelte a kabátot, az eladó számlaszámára az áru értékét postaköltséggel együtt átutalta, majd várta, hogy megkapja az áhított terméket. Ezt követően az eladó különféle kifogásokkal állt elő, majd egy idő után elérhetetlenné vált és az átutalt pénzt sem adta vissza. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben csalás vétsége miatt indított büntetőeljárást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy magánszemélytől történő internetes vásárlás során előre pénzt ne utaljanak! Lehetőleg válasszák a személyes átvételt, illetve a postai utánvét lehetőségét.


Iskolai lopás


Telefont loptak el egy veszprémi általános iskolából – a készülék nagy értéke valószínűleg másoknak is feltűnt.

2012.január 25-én a délelőtti órákban egy veszprémi általános iskolából érkezett telefonon bejelentés a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy az egyik tanulójuk 120.000.-Ft értékű mobiltelefonját testnevelés óra alatt az iskolai öltözőből ismeretlen személy eltulajdonította. A kiérkező rendőrök átvizsgálták az iskolát, de az épületben nem bukkantak az eltulajdonított telefon nyomára.

Felhívjuk a tisztelt szülők figyelmét arra, hogy gyermekeik nagy értékű műszaki cikkeket és egyéb a tanuláshoz nem szükséges, nagy értékű tárgyakat ne vigyenek magukkal az iskolába, különösen akkor ha annak folyamatos felügyeletét nem tudják megoldani.


Közös akció – eredményes munka


A
papkeszi sertéstelep fémkerítését az utóbbi időben többször megrongálták, és darabonként ellopták. A nyomozók és egyenruhások összehangolt intézkedésének köszönhetően tegnap elfogták az elkövetőket.

Az adatgyűjtés során egy berhidai vastelepen előkerültek a kerítéselemek, és a gyanú egy bizonyos elkövetői körre terelődött. Szerdán, kora délután érkezett az információ a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy a látókörbe került társaság tagjai éppen egy másik bűncselekményt követnek el. A nagy erőkkel kivonuló rendőrök üldözőbe vették a helyszínről gépkocsival menekülő elkövetőket. Két személyt előállítottak, akik kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmények elkövetését, és társaikról is szolgáltak információval.

Mivel az elkövetők menekülésük során több szabálysértést is elkövettek, a betöréses lopás és több szabályszegés miatt is eljárás indult ellenük.Kocsmai történetA békés vendégeknek nem sikerült megnyugtatni a kocsma ittas veszekedőit. Rendőri segítség kellett hozzá.

25-én este 10 órakor érkezett a bejelentés a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra egy 55 éves balatonalmádi férfitől, hogy a kocsmában megfenyegették. A kiérkező járőrt két ittas ember hangos veszekedése fogadta, a fenyegetőző 35 éves balatonfüredi férfi még az intézkedésbe kezdő rendőrnek is megjegyzéseket tett. Az igazoltatás során derült fény a nézeteltérés okára: a már ittasan érkező vendég „szervusztok parasztok” belépője váltotta ki az ott tartózkodó többi vendég nemtetszését.

A kocsma közönségét megbotránkoztató vendég ellen garázdaság, a kocsmáros ellen pedig ittas személyek kiszolgálása miatt indult szabálysértési eljárás.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »