Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg

"Mit tudsz mondani a politikáról?

Mondjam ki? Megvetem! Ez az átok tette pokollá az emberek életét évszázadokon át. Politikára egyáltalán nem volna szükség. Csak hát a politikusok nem engedik, hogy ez kiderüljön, mert ugye akkor ők elveszítenék a tisztségüket, a hivatalaikat, a Fehér Házaikat és Kremljeiket.

A politikára semmi szükség- valóban eljárt felette az idő. Régebben szükség volt rá, mert a nemzetek állandóan harcban álltak egymással. Az utóbbi háromezer évben nem kevesebb, mint ötezer háborút vívtak. Ha megszüntetjük az országok közötti határokat, amelyek kizárólag a térképen léteznek, nem magán a Földön, akkor kit érdekel érdekel majd a politika? Persze szükség lesz majd egy világkormányra, de ez a kormány is csak gyakorlati célokra kell- nem kell, hogy bármilyen presztízse legyen; senkivel nem fog versengeni. És ha véletlenül te vagy a világkormány elnöke, akkor mi van? Ettől nem kerülsz magasabbra senkinél. Egy ilyen gyakorlati kormány pusztán arra való, hogy legyen, aki felügyeli a vasúti társaságokat. De közben senkit nem érdekel, hogy ki a vasúti társaság elnöke. Vagy hogy legyen, aki megszervezi például a postahivatal munkáját. De kit érdekelne, hogy egyébként ki a postahivatal vezérigazgatója?

A nemzeteknek meg kell szűnniük, és ha ez megtörténik, velük együtt a politika is eltűnik majd a föld színéről. Ami megmarad, az egy gyakorlati szervezet, amely felügyeli a dolgok menetét. Ennek a vezetését pedig amolyan vetésforgó elv alapján lehetne megoldani; egy ideig egy fekete az elnök, máskor egy nő, aztán egy kínai, utána egy orosz, máskor egy amerikai- de soha senkinél nem állhatna le, mindig mindenki továbbadná a stafétát a következőnek. Egy embernek maximum hat hónapot kellene adni, ha tovább marad vezető pozícióban, az már veszélyes. Legyen hat hónapig ő az elnök, aztán tűnjön el a süllyesztőben örökre. És soha senkit nem lenne szabad újra megválasztani. Az csak az emberek hiányos intelligenciájára vall, ha újra meg újra ugyanazt az egy embert választjuk meg elnöknek folyton. Nem érzed úgy, hogy ez egyfajta szegénységi bizonyítvány? Hát nincs több alkalmas és intelligens ember? Csak ez az egy begyepesedett figura van, akit állandóan megválasztasz?

Egy egységes világban nincs szükség politikai pártokra sem. Mindenkinek magának kell meghoznia a döntéseket. Nem kellenek politikai pártok, mert azok csak tönkreteszik a demokráciát. Azt szokták mondani, hogy a demokrácia nem létezhet politikai pártok nélkül, én viszont azt mondom, hogy ahol politikai pártok vannak, ott nem lehet demokrácia, mert a pártok mindig a saját érdekeiket fogják képviselni.

Minden egyén szabadon pályázhatna bármely posztra, és bárkire szavazhatna, akiről úgy érzi, helyesen fog cselekedni. Így bárki is kerül ki győztesen, biztosan sokkal bölcsebb lesz, mint a mostani elnökök vagy miniszterek. Ha pedig tényleg csak hat hónapja lesz, akkor nem fog olyan marhaságokra ráérni, hogy egyetemeket, hidakat, utakat meg efféléket avatgasson fel. Ma a parlamenti üléseken a politikusok a legjelentéktelenebb ügyekről is képesek hónapokon át vitatkozni; mintha végtelen sok idejük lenne! Évek telnek el, míg egy egyszerű törvényjavaslatot végre elfogadnak. Ha valakinek csak hat hónapja van, az nem ér rá ilyesmire. Tudományos tanácsadókat és különböző területek szakavatott ismerőseit gyűjti majd maga köré. Ha a gazdaságról van szó, meg fogja találni a világ legjobb gazdasági zsenijeit, hogy azok adjanak tanácsokat neki. Mivel nem lesz sok ideje, nem fog ráérni mindenféle harmadrangú politikusokkal szórakozni, akik máshoz sem értenek, csak ahhoz, hogy hogyan kell minél hihetőbben hazudni. Ha az oktatásról kell döntenie, kikérheti a világ legjobb oktatóinak tanácsát.

De ma valami egészen furcsa dolog történik... Pedig a megoldás nagyon egyszerű: egy egységes világ." /Osho: Az ego könyve- 160-162.o./

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 13.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »