Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Együttműködő kisebbség a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon

 

Az elmúlt héten, 2012.01. 31-én évértékelő értekezletet tartott a Veszprém-megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja (TKKM) és a megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatok (CKÖ).

 1._kep.jpg

Borbély Zoltán r. alezredes MRFK Közrendvédelmi Osztály osztályvezető, TKKM elnök


A rendőrség és a cigány kisebbség közötti együttműködési megállapodás 1999-ben került aláírásra, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ezt 2008-ban a Megyei Önkormányzattal megújította.

Tekintve, hogy a TKKM elsődleges célja a megyében működő 42 Cigány Kisebbségi Önkormányzattal való együttműködés fejlesztése, bővítése és az ebből adódó feladatok irányítása, az értekezleten elhangzottak hasznos alapot nyújtanak a jövőbeni közös munkához.

Az értekezletet dr. Töreki Sándor r. ezredes Úr, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki beszédében az együttműködés sikeréhez minden résztvevő aktivitását kérte. Anda György r. alezredes úr, az MRFK rendészeti igazgatója üdvözölte a fenti gondolatokat, kiemelve az előítélet- és konfliktusmentes együttműködés hasznosságát.

1._kep2.jpg

Anda György r. alezredes MRFK rendészeti igazgató, Babai János VMCKÖ elnök és Dr. Töreki Sándor r. ezredes MRFK Vezető

Ezután Borbély Zoltán r. alezredes Úr, a megyei Közrendvédelmi Osztály vezetője és egyben a TKKM vezetője kihangsúlyozta, hogy a közös munka alapja egymás megismerése, így a köszöntő után az ismerkedés percei következtek: minden résztvevő elmondhatta gondolatait a folyamatban való szerepvállalásáról, a saját területén végzett tevékenységéről.

Babai János, a Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Holdosiné Bánhegyi Ildikó, a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke is köszöntötte a megjelenteket, s mindketten kiemelték a bűnmegelőzési tevékenységek, pl. a rendőrség biztonságra nevelő iskolai programját, a DADÁ-t (dohányzás-alkohol-drog-AIDS).  Hangsúlyozták, hogy a CKÖ-k segíteni szeretnék a rendőri munkát, s ennek egyik módjaként Holdosiné a roma népismereti oktatást emelte ki.

4._kep_1.jpg

Holdosiné Bánhegyi Ildikó Pápa CKÖ elnök

Az évértékelés eredménnyel zárult, a hozzászólók mindegyike egyetértett az oktatás és a megelőzés fontosságával, hangsúlyozva, hogy készen állnak a jövőbeli együttműködés megerősítésére, a bűnmegelőzési és - kezelési feladatok közös ellátására.

A két fél a megújulás érdekében megegyezett, hogy a jövőben a kisebbségi önkormányzatok tagjaival, illetve a helyi rendőrkapitányságok összekötőinek részvételével egy fórumot szerveznek az együttműködés további javítása érdekében.

4._kep.jpg

Gerecs István r. alezredes Devecser Rendőrőrs őrsparancsnok, Kómár Viktória r. főhadnagy MRFK sajtóreferens, TKKM tag és Orsós Károly r. százados MRFK Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadó, TKKM tag


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 415
Tegnapi: 384
Heti: 799
Havi: 7 343
Össz.: 577 983

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »