Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. május 8.- A Tamási Áron Művelődési Központ nevében köszöntötte a résztvevőket Kovács Melinda- a Köztársaság téren megrendezett "Zenés esti korzó" elnevezésű kulturális rendezvényen.

zek1.jpg

Tájékoztatásul utalt rá: - A Tér-Film-Zene fesztivál előfutáraként már korábban találkozhattak ezzel a programmal. Mi is valójában ez a rendezvénysorozat?

Mint Önök is tapasztalhatták, hatalmas felújítási munkálatok zajlanak a városban. Van, ami éppen most tart, van, ami ez után kezdődik el, és van, ami már befejeződött. Ilyen a Köztársaság tér felújítása is, amely rendezvényünknek helyet ad. Mindezek a munkálatok a KDOP 3.1.1/B/2F-2010-0002 számú- "A tapolcai belváros értékmegőrző rehabilitációja" elnevezésű pályázatnak köszönhetőek.

zek3.jpg

Ezt követően kitért rá, hogy a közel egymilliárd forintos beruházásból szépülhet meg többek közt a Wass Albert Könyvtár és Múzeum, a Belvárosi Irodaház, a Tamási Áron Művelődési Központ, de udvarok, parkok, valamint a partnerek közreműködésével a Tópresszó és a Balaton Elektronika is új köntösben pompázhat.

A műsorvezető kiemelte: a rendezvény célja a település zenei életének színesítése, helyi és kistérségi előadóművészek bevonásával, a lakosság közösségi életének előmozdítása. Elsősorban a zenei vonal domináns, de más fiatal művészek és amatőrök is bemutatkozhatnak a közönségnek.

Ezen az estén az idén 20 esztendős Tapolcai Kamarakórus színvonalas előadását hallgatták meg a padokon helyet foglalók- Májusi fények címmel (karnagy: Török Attiláné). Őket egy másik népszerű társulat, a Tapolcai Musical Színpad, annak is négy tehetséges énekese- Tasner Réka, Tóth Kiara, Kovács Alexandra és Torma Tamás- követte. A Kálmán Katalin művészeti vezető által felkészített fiatalok a dallamok szárnyán röpítették a mesék világába a rendezvény résztvevőit.

zek2.jpg

Fenállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Tapolcai Kamarakórus. A Török Attiláné vezette zenei formáció garancia a minőségre és a sikerre.

zek4.jpg

Nem sok társulat képes megtölteni előadásaival városunkban egys zínháztermet vagy teret. A Tapolcai Musical Színpad- idén tíz éves a csapat- a zenét és a táncot ötvözi- nagy sikerrel. Ezen az estén négy tehetséges énekes lépett föl.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Dallamok szárnyán- esti korzó Tapolcán
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »