Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Le kell cserélni a teljes tetőszerkezetet


Az ügyben elkészült első szakvélemény szerint a februárban, egy vívóverseny közben megsérült tartógerenda miatt a tapolcai sportcsarnok teljes tetőszerkezetét le kell cserélni – közölte Császár László (Fidesz–KDNP) polgármester az MTI érdeklődésére hétfőn (április 2.).

A létesítmény egyik fagerendája még február 25-én repedt meg teljes szélességében, a verseny közben a küzdőtéren tartózkodók és a lelátón ülők egy nagy reccsenést hallottak. A sportolók és a szurkolók – összesen mintegy ötszáz ember – pánik nélkül hagyták el a létesítményt. Az összesen kétezer négyzetméteres sportcsarnokot 2003-ban adták át, a födémet nyolc fagerenda tartja.

vrcstvt.jpg

Császár László hétfői tájékoztatása szerint a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdészeti és Faipari Vizsgálólaboratóriumának szakemberei nemcsak a sérült áthidaló elemet, hanem a rendezvénycsarnok teljes tetőszerkezetét átvizsgálták. Az anyagmintákból elkészített százoldalas jelentésük szerint konstrukciós hibák miatt legalább hat tartógerendát ki kellene cserélni.

Közlése szerint több statikusszakértő véleményét is kikérik még az ügyben, szerdán a gyártó cég szakemberei vizsgálják meg a sportcsarnokot. Döntést az önkormányzat a vélemények megismerését követően hoz – tette hozzá. A tetőzet teljes bontásának költsége 100 millió forintot tenne ki, a javítás 10 millió forintba kerülne. Elmondta, hogy az ügyben a felelősséget eddig még nem vizsgálták.

A pápai önkormányzat építési hatósága az épület bizonyos részeinek – irodák, fitneszterem – újbóli használatát március elején engedélyezte.

Forrás: mno.hu

Fotó: Tapolca Városi Televízió


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 372
Heti: 478
Havi: 3 456
Össz.: 574 096

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Városi Rendezvénycsarnok: Le kell cserélni a teljes tetőszerkezetet
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »