Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár köszöntötte az Európai Mobilitási Hét minden korábbinál sikeresebb 2011-es hazai eseménysorozatának legkiválóbb közreműködőit 2011. december 14-én, Budapesten.
Elismerések az Európai Mobilitási Hét kiemelkedő szervezőinek

Völner Pál a rendezvénysorozat záró konferenciáján kifejtette: a szaktárca az Európai Mobilitási Hét előkészítésének azzal az ambícióval látott neki, hogy az idei, tízedik kampányt minden eddiginél sikeresebbé teszi. A minisztérium arra törekedett, hogy minél több önkormányzat szervezzen programokat a „Közlekedj ÖKOsan!” jelmondat szellemében. A helyhatóságokkal együttműködve sikerült felülmúlni az elmúlt év rekordját: a tavalyi 96 önkormányzat után 2011-ben 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez – hangsúlyozta az államtitkár.

A sokáig dobogós Magyarország Ausztria, Spanyolország és a jól hajrázó Lengyelország után a negyedik legjobb teljesítményt nyújtotta, a résztvevő önkormányzatok számában megelőzve mások mellett Franciaországot, Svédországot és Olaszországot is. A rendezvénysorozat nemzetközi honlapján 43 országból több mint 2200 település csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük argentin, brazil és japán városok is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezúttal is szakmai kommunikációval, promóciós anyagokkal támogatta az önkormányzatok munkáját. A tárca saját programokkal is népszerűsítette a kezdeményezést, egyebek mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Kerékpártúrával, a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióval vagy a hagyományos rajz-, fotó- és kreatív pályázattal.

2011-ben az Új Széchenyi Terv támogatásával valósultak meg a fővárosi Autómentes Hétvége eseményei. Az azonos időben megrendezett Nemzeti Vágta és a Lánchídra szervezett Tudományok Hídja gazdag programkínálata összesen mintegy 450 ezer látogatót vonzott. A rendezvény ideje alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium standjánál kétezren töltöttek ki KRESZ vagy környezetvédelmi tesztet, a Vöröskereszt sátrában pedig több mint 180-an adtak vért. Miután két napig nem jártak az autók Budapest e részén, a főváros levegőjének légszennyezettségében több időpontban 30-40-50 százalékos csökkenést mutattak ki.

Völner Pál Böhönye, Budakalász, Eger, Fehérgyarmat, Hajdúsámson, Hévíz, Jászberény, Komárom, Makó, Mohács, Mórahalom és Tapolca képviselőinek adott át kiemelkedő szervező önkormányzat oklevelet. A legjobb szervező önkormányzat elismeréssel Budapest Főváros, Dévaványa, Győr, Szarvas és Veszprém helyhatóságait díjazták. Legszorgosabb helyi szervezőként az oklevél mellett kerékpárt vehetett át Havran-Tóth Bernadett (Komárom), Király Gábor (Kiskunhalas), Kovács László (Budapest Főváros), Sándorné Vincze Viktória (Szentendre) és Szabóné Széles Erzsébet (Vásárosnamény).

Forrás: Gerencsér Barbara rendezvényszervező


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 154
Tegnapi: 425
Heti: 963
Havi: 7 507
Össz.: 578 147

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Elismerések az Európai Mobilitási Hét kiemelkedő szervezőinek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »