Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Fűzfának ütközött az ittas sofőr

Alkoholmámorban ült volán mögé egy keszthelyi férfi. Ő maga és a hátsó ülésen utazó kiskutyája is csak a szerencsének köszönhetik életüket.

szalagkorlatra_hajtott2.jpg

A Sümegi Rendőrőrs szolgálatparancsnokának utasítására jelentek meg a járőrök március 11-én, a kora reggeli órákban a Zalagyömörő és Ukk közötti útszakaszon, ugyanis egy személyautó az árokba hajtott és egy fának csapódott.

A rendőrök kiérkezésekor a mentősök már a helyszínen voltak és elsősegélynyújtásban részesítették a balesetet szenvedő gépkocsi 46 éves vezetőjét. Az elsődleges orvosi szakvélemény alapján a keszthelyi lakosú férfi súlyos sérüléseket szenvedett, több bordája és bal bokája is eltörött. A mentősök erős alkoholszagot éreztek a leheletén, s arra a kérdésre, hogy a járművezetés megkezdése előtt fogyasztott-e szeszesitalt, határozott „igen”-nel válaszolt.

A baleset szemtanúinak elmondása szerint egyszercsak arra lettek figyelmesek, hogy egy személygépkocsi az árokban fekszik és egy fűzfa törzsének ütközött. Ezek után rögtön megálltak, majd a balesetet szenvedett férfit kisegítették az autóból, illetve a vele utazó palotapincsi kiskutyáját is kiemelték a hátsó ülésről. A rendőrség a baleset körülményeit még vizsgálja.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


A szalagkorlátról lefordulva nekiütközött egy másik autósnak

Egy 22 éves tapolcai fiatalember figyelmetlenségéből adódva okozott és szenvedett közúti közlekedési balesetet március 9-én, a reggeli órákban.

szalagkorlatra_hajtott.jpg

A testvére tulajdonát képező Peugeot típusú személygépkocsival Tapolca felől Veszprém irányába tartott, ám egyszer csak letért a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, ahol járműve felcsúszott a szalagkorlátra. Az autó a szalagkorláton csúszva irányíthatatlanná vált, majd onnan lefordulva átcsúszott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol pedig a vele szemben szabályosan közlekedő balatonfüredi lakos által vezetett személygépkocsinak ütközött. Ennek következtében a 68 éves vezető könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeinek tisztázása még folyamatban van. 

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


Meghalt az elütött gyalogos

A kórházban belehalt sérüléseibe az az 56 éves férfi, aki március 9-én 20:00 óra magasságában a 84-es számú főút szélén gyalogosan közlekedett, majd ismeretlen okból az úttest közepére lépett, s a szemből érkező jármű elütötte.

szalagkorlatra_hajtott3.jpg

A feltehetően hajléktalan gyalogos láthatósági mellény viselése nélkül tartott Lesencetomaj irányából Sümeg felé, mikor egy hirtelen gondolattól vezérelve besétált a forgalmi sáv közepére. A szemből érkező, osztrák felségjelzésű VW volánja mögött ülő balatonberényi nő azonban későn vette észre az úttestre lépő sötét alakot. Elmondása szerint amint észlelte a gyalogost, azonnal fékezni kezdett és balra kapta a kormányt, ám a férfit már nem sikerült kikerülnie, a gépjármű elejével fellökte.

Az ütközés következtében a gyalogos koponyasérülést és komoly zúzódásokat szenvedett. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, azonban az életét már nem tudták megmenteni. A baleset pontos okainak feltárása még folyamatban van.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok nem csak a járművezetőkre, hanem a gyalogosokra is vonatkoznak. A körülményeknek, látási viszonyoknak megfelelően induljanak útnak, ügyelve arra, hogy sötétben, ködben is észlelhetők legyenek az autósok számára!

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »