Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


A kertben pihent, miközben kifosztották a házat

Egy győri lakos telefonált a Tapolcai Rendőrkapitányság ügyeletére április 29-én a késő délutáni órákban, hogy balatonedricsi nyaralójából ismeretlen tettes közel 200.000 Ft értékben tulajdonított el különféle aranyékszereket, iratokat és készpénzt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A sértett elmondása szerint éppen nyaralója kertjében pihent, mikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy számára ismeretlen férfi szalad ki a házból. A villámgyorsan menekülő tolvaj aztán egy, a ház előtt várakozó fehér színű autóba ugrott be, majd hatalmas porfelhőt hagyva maga után elhajtott.

Ezek után a tulajdonos körülnézett a házban, mi tűnt el, s döbbenten tapasztalta, hogy a besurranó férfi mindent magával vitt, ami a nappali helyiségben a keze ügyébe került. A smaragd-, illetve rubinköves aranyékszereknek, személyes irataiknak már csak hűlt helye maradt, sőt az elkövető az asztalon elhelyezett bőrből készült pénztárcát is elemelte, melyben több tízezer forint készpénz volt.

A besurranó tolvaj ellen – aki bűncselekménye elkövetésével megközelítőleg 200.000 forintos kárt okozott – kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt eljárás indult.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


A balesetet követően társait is otthagyva menekült a helyszínről

Kimászott az autóból és a többieket hátrahagyva távozott a helyszínről az a 27 éves férfi, aki a hátsó ülésen utasként tartózkodott abban a személygépkocsiban, amely egy villanyoszlopnak csapódott Révfülöp belterületén.


Egy Nissan típusú személygépkocsi 4 utasával április 29-én, az esti órákban éppen a révfülöpi strand előtt haladt, ám a túl nagy sebesség miatt egy balra ívelő kanyarban lesodródott az útról, s egy lámpaoszlopnak ütközött. Az esetet egy arra sétáló járókelő látta, aki azonnal a járműhöz futott, hogy segítsen a bajbajutottakon, azonban a hátsó ülésen tartózkodó férfi határozottan felszólította, hogy nem történt komolyabb baj, nincs szükség sem a mentők, sem a rendőrég értesítésére. Ennek ellenére a szemtanú bejelentét tett a történtekről a Tapolcai Rendőrkapitányságra. Miközben a rendőrség számát hívta, a férfi kimászott a hátsó ülésről, majd mobiltelefonját is hátrahagyva szó nélkül ismeretlen helyre távozott. Pár órával később azonban visszatért a baleset helyszínére, ahol a rendőrök azonnal elfogták és előállították.

A baleset következtében a személygépkocsi volánja mögött ülő 38 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett, akiről később, az alkoholszondás ellenőrzés során kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott. A mellette helyet foglaló 33 éves nőt viszont súlyos sérüléssekkel szállították az ajkai kórházba.

A baleset körülményeit és okait a rendőrség még vizsgálja.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


Belekötött a járókelőkbe és ütötte-rúgta az autókat

 

A tapolcai kapitányság egyenruhásai május 1-jén Badacsony belterületén éppen forgalomirányítást végeztek egy balesethelyszínelés során, miközben több járókelő is közölte velük, hogy az egyik szórakozóhely előtt egy férfi minden ok nélkül beleköt a járókelőkbe és folyamatosan szitkozódik.


A kiérkező rendőrök megtalálták a félmeztelenre vetkőzött, kopasz férfit, aki nem csak hogy a járókelőket inzultálta, de az arra közlekedő járműveket ököllel ütötte és rugdalta. A korábban balesetben érintett járművet is meg akarta rongálni, ám erre már nem volt ideje, ugyanis a rendőrök intézkedés alá vonták, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra.

A férfi ellen – akiről kiderült, hogy ittas állapotban követte el tettét – garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 285
Heti: 738
Havi: 7 059
Össz.: 589 975

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »