Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István


1908. január 8- án született az erdélyi magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja- Wass Albert. A Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület szervezésében, január 14- én a Városi Mozi adott otthont az irodalmi rendezvények, ahol dr. Takaró Mihály irodalomtörténész professzor, író  előadását kísérték figyelemmel ajelenlévők.


A Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület munkájából jelentős szerep jut a hagyományőrzésnek, történelmünk jeles alakjaira való emlékezésnek- mondta rövid köszöntője után Dobó Zoltán, majd Vitus Kata és Bertalan Csaba szavalata következett.

Ezután az elismert irodalomtörténész- dr. Takaró Mihály, Wass Albert vonalát követve nyúlt vissza az "átkosba".

wass.jpg

Az időutazásra invitáló szavak után hallhattunk történeteket az ifjú grófról, aki együtt játszott például a „mezítlábas parasztgyerekekkel”.  Megtudhatták a  hallgatók, hogy 86 évesen tartotta utolsó prédikációját a keresztény identitással fölvértezett neves irodalmi személyiség.

„Ismerjétek meg az igazságot és az szabaddá tesz titeket!”- e biblikus mondat vált egyfajta ars poetikájává.

Széchenyit, Kossuthot és Wass Albertet is a nemzet oszlopainak nevezte,akik hitük erejére támaszkodva messzire jutottak.

Utalt a főbb művekre (Farkasverem, Jönnek, Kard és kasza, A funtineli boszorkány) azok tartalmi mondanivalójára, valamint azok szerzőjére, aki aki az igazság és szabadság élharcosaként hunyta le szemét 1998-ban.

Nem ment el szó nélkül a meghurcolt, emigrációba üldözött irodalmi személyről, a koncepciós perbe fogott „háborús bűnösről”, akiről sikerült az ellenkezőjét igazolni.

wass2.jpg

- Wass Albert minden egyes mondata kicsit magyarabbá teszi az embert, fölébreszti az identitástudatunkat- zárta tartalmas előadását dr. Takaró Mihály.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 372
Heti: 496
Havi: 3 474
Össz.: 574 114

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Dr. Takaró Mihály előadása Tapolcán
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »