Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Lövedéket találtam. Mit kell tennem?


2012. május 9-én olaszfaluban és Balatonfüreden is feltehetően második világháborús lövedéket találtak. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset, sokan ugyanis nem gondolnak bele, hogy ami régi, az nem feltétlenül működésképtelen.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2012.05.09-én 07:26 órakor egy olaszfalui lakos tett bejelentést a rendőrségen, miszerint Olaszfalu és Eplény között, a lakott területtől 2 km-re található mezőgazdasági területen munkavégzés közben egy világháborús lövedék formájú tárgyat találtak. A helyszínre érkező járőr meggyőződött róla, hogy a bejelentés valós, a földből kb. 30 cm hosszú lövedék formájú tárgy látszódik ki. Ezt követően a területet rendőrségi szalaggal megjelölték, körbekerítették, majd értesítették a HM tűzszerészeit, akik a további intézkedést átvették.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)


Ugyanezen a napon, 15:20 időpontban egy helyi lakos személyesen jelent meg a Balatonfüredi Rendőrkapitányság épületében, s bejelentette, hogy a Cséplő utca végében lévő, az önkormányzat tulajdonát képező kerti veteményes bérleményében kapálás közben talált egy erősen korrodált állapotban lévő kb. 2,5-3 cm hosszúságú, feltehetően pisztoly lőszert. A nehézséget az okozta, hogy az úr a talált tárgyat magával is vitte a hatóság intézményébe, s csak a szerencsén múlt, hogy a kerti munka, vagy a szállítás során nem történt baleset. A rendőrség a lövedéket elismervény ellenében átvette, s az arra alkalmas tárolóhelyen, a szakszerű segítség (HM tűzszerészei) megérkezéséig elhelyezte.

(Balatonfüredi Rendőrkapitányság)


A két esetet példaként szánjuk. Nem tudhatjuk, mikor, hol, s milyen körülmények között bukkanhatunk rá a történelmi emléket jelentő lövedékekre, eszközökre. Mindig jusson azonban eszünkbe, hogy az idő nem feltétlenül teszi ezeket működésképtelenné, de okozhat működésbeli változásokat.  Éppen ezért ha valaki ilyen tárgyat talál, kérjük, ne mozgassa, ne feszegesse, ne távolítsa el a megtalálás helyéről, hanem jelentse be a Rendőrségen, akik megteszik a szükséges intézkedéseket a lövedék biztonságos eltávolítására.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »