Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Év végi fokozott ellenőrzés

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ország más megyéihez és a fővároshoz hasonlóan 2011. november 25-től fokozott ellenőrzéseket hajt végre az ünnepek és az azt megelőző bevásárlási időszak biztonságának a megteremtése érdekében egészen az új esztendő első napjáig. E tevékenysége során szorosan együttműködik az adóhatóság és a fogyasztóvédelem megyei szervezeteivel, továbbá a polgárőrséggel.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A Veszprém megyei rendőrök a rablások, zseblopások, alkalmi lopások megelőzésére, megszakítására fókuszálnak és elsősorban a bevásárlóközpontokban, áruházakban, piacokon, pályaudvarokon, vasútállomásokon lesznek jelen, de őrködnek a pénzintézetek, posták és az üzemanyagtöltő-állomások biztonságán is. Az ellenőrzések kiterjednek a növekvő forgalom mellett a közlekedési balesetek megelőzésére is. Ennek része az ittas vezetők kiszűrése, különösen Szilveszter és Újév napján.

Az év vége időszakában jellemzően elszaporodnak a fenyőfalopások. Ezek megelőzésére a rendőrök a mezei- és természetvédelmi őrszolgálatok munkatársaival is együttműködnek, a gépjármű-ellenőrzéseknél prioritást kap az ilyen szállítmányok eredetének ellenőrzése, de a közterületi elárusító helyeken forgalmazott fák származását is vizsgálják a közterület-felügyelőkkel közösen.

Számítani kell a pirotechnikai termékek forgalmazásával, birtoklásával és felhasználásával kapcsolatos jogsértések kiszűrése irányuló intézkedésekre is.

Az ünnepek és a rákészülés időszakának békéjéért nem csak a fokozott ellenőrzésben résztvevő szervezetek munkatársai tehetnek. Mivel számítani lehet a vagyonelleni bűncselekmények elkövetéséből élő személyek aktivizálódására, így a veszélynek kitett vagyontárgyak nagyobb eséllyel válhatnak célponttá.

Vagyonelleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségei:

A nők olyan retikült használjanak, amelynek észrevétlen kinyitása lehetetlen vagy nehézkes, kerüljük a csak cipzáras kivitelű táskákat! Mindig csak annyi pénzt, vagy alig többet vigyünk magunkkal, mint amennyiért vásárolni szeretnénk. Célszerű a pénzt nem egy helyen tartani. Az 5.000.- és 10.000.-forintos címletek lehetnek a táska egy rejtett belső zsebében, míg a kisebb címletűek a pénztárcában. A vállra akasztható táskát ne csapjuk a hátunk mögé, hanem tartsuk a testünk előtt, vagy szorosan a hónunk alatt. Így észrevétlenül senki sem férhet hozzá.

A zsebtolvajlásnál jellemzőbb az, hogy az átmenetileg őrizetlenül hagyott táskát lopják el, bevásárló kocsiból a polcokra kirakott termékek nézegetése közben, vagy a pénztártól való távozás után, amíg a sértett táskájába pakolja a megvett árucikkeket. Az autós nagybevásárlások során a parkoló vonzhatja a tolvajokat. Amíg a bevásárlókocsiból a csomagtartóba kerülnek a megvásárolt termékek, a tulajdonos táskája átmenetileg őrizetlenül maradhat. A központi zár hátránya, hogy a csomagtartózár nyitott állapota mellett általában az ajtózárak is nyitva vannak, így hiába tesszük be az utastérbe értékeinket, azok védtelenek maradnak.

Táskánkat még másodpercekre se tegyük le, soha ne tévesszük szem elől! Célszerűbb, ha nem egyedül, hanem családtaggal, munkatárssal vagy baráttal közösen végezzük a nagyobb bevásárlást. Eközben mindig legyen köztünk olyan, aki folyamatosan és tudatosan vigyázz az értékekre.

A gépkocsi feltörések elszaporodásával is lehet számolni. Sajnálatos jelenség, hogy sokan iratokat, készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont, laptopot és más vonzó célpontokat hagynak az utas-, illetőleg a csomagtérben. Ez az ünnepek előtti bevásárlás időszakában bővülhet drága ajándéktárgyakkal is. Ezeknek nem az autóban a helye. Bár a csomagtartó tartalma kívülről nem látszik, azt azonban a bűnözők kifigyelhetik, hogy a jármű tulajdonosa mit pakolt be oda. Így biztonságot ez utóbbi tároló helytől sem várhatunk.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 285
Heti: 718
Havi: 7 039
Össz.: 589 955

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »