Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. március 15.- Amennyiben igaz, hogy az égből őseink mindent látnak, akkor bizonyára Batthyány Lajos, Deák Ferenc, Kossuth Lajos vagy akár Petőfi Sándor is elismerően bólogatna, ha tekintetük Tapolcára vetődött volna e napon. Városunk minden évben méltóképpen emlékezik a haza és szűkebb pátriánk mártírjaira is.

A már tradicionális program a Juhász Gyula utcától indult, ahol a hagyományőrző lovasok felvonulásával kezdődött. Ők a Szentháromság-szobornál csatlakoztak az ünneplő tömeghez. Ott a Nyírettyű népzenei együttes által csendültek föl katonadalok.

mar1.jpg

A Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium és a Balaton-felvidéki Radetzky Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjainak díszlövése minden évben az ünnepi ceremónia része, idén sem volt másképp. 

mar2.jpg

A Régi temetőben-  Miltényi József huszárkapitány sírjánál került sor a koszorúk elhelyezésére. Pártok, civil szervezetek és az Önkormányzat képviselői, valamint a neves katona rokonai adóztak az emlékezés virágaival és néma főhajtással. Az Alsó- Tó partján található Pantheon-falnál szintén lerótták tiszteletüket Török János- 1848- as honvéd alezredes,  valamint  Török Antonius Flórián- 1948- as honvéd százados emléktáblájánál.

mar3.jpg

mar4.jpg

Hangodi László vezényszavára a már hagyományos ágyúlövések következtek.

mar5.jpg

Közreműködött Kovács Melinda moderátor és a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar (karnagy: Péni Béla).

Az emlékezés percei és a kegyelet koszorúinak elhelyezése után- idén- a Köztársaság térre vonult a több száz főre duzzadt ünneplő tömeg. A fáklyás felvonulás közben megkoszorúzták a Kossuth- domborművet és a Petőfi- szobrot is.

mar6.jpg

A Köztársaság téren összegyűlt ünneplők előtt Sólyom Károly alpolgármester ünnepi beszéde következett. Külön kiemelte, nemcsak 164 esztendővel ezelőtt, de ma is forradalmi időket élünk, ebben a bizonyos értelemben vett szabadságharcban viszont jelentős szerepet kapott a pénz hatalma, amely komoly teherként nehezedik hazánkra. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Magyarország régi fényében tündököljön.

mar7.jpg

Az alpolgármesteri gondolatokat követően a Lélekzendítő címet viselő ünnepi műsort tekinthette meg- közreműködött a Neofolk együttes, valamint Pataki András színművész.

mar8.jpg

Tapolcai látkép- 2012. március 15.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 412
Tegnapi: 384
Heti: 796
Havi: 7 340
Össz.: 577 980

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Emlékezett Tapolca: Ma is forradalmi időket élünk...
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »