Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Adománygyűjtés egy kiváló sportolóért

 

Újabb nemes célt tűzött ki maga elé a Mozdulj! Közhasznú Egyesület. Április 27-ére jótékonysági estet szerveznek a Duna Palotában, hogy egy paralinpikont, Kanyó Zsoltot támogathassák, akinek nagy álma: 2012-ben elindulni a londoni paralimpián.

ker2.jpg

Itthon a paralimpikonok helyzete – a többi sportolóéhoz hasonlóan – nehéz, hiszen kevés támogatóval rendelkeznek, ahhoz azonban, hogy nemzetközi versenyeken szerepelhessenek, pénzre van szükség. Ebben a cipőben jár Kanyó Zsolt is, aki egy autóbaleset következtében deréktól lefelé lebénult. Zsolt azonban nem adta fel, és évek óta aktívan sportol, méghozzá remek eredményekkel, ugyanis benne van a hazai gerelyhajító csapatban. A sportoló nagy álma, hogy kijuthasson a 2012-es olimpiára Londonba! A Mozdulj! Közhasznú Egyesületnek köszönhetően Zsolt most esélyt kapott arra, hogy valóra válhasson a kívánsága.

„Egy kiállításon ismerkedtünk meg Zsolttal, akiről kiderült, hogy nem csak remek képzőművész, de elhivatott, kitartó sportoló is” – mesélte dr. Tálos Mariann, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke. – „Mivel hazánkban nagyon kevés pénz jut a sportra, főként a paralimpikonokra, így kérdéses, hogy sikerül-e bírni az anyagi terheket. Ezért döntöttünk úgy, hogy segítünk Zsoltnak. Az adománygyűjtésünk első állomása egy képzőművészeti kiállítás és árverés volt, ahol a befolyt összeget Zsolt kapta. Később a Vivicitta városvédő futás keretein belül szerveztünk gyűjtést. A támogatóknak cserébe ingyenes szájhigiénés tanácsokat adtunk. Gyűjtésünk harmadik állomása lesz a jótékonysági est április 27-én.”

Zsoltnak minden esélye megvan kijutni az világ legrangosabb sporteseményére, hiszen már csak egyetlen kvalifikáción kell jól teljesítenie.

ker1.jpg

„Ifiként játszottam a helyi focicsapatban, de az nem volt profi sport. A balesetem után úgy éreztem, hogy véget ért az életem, viszont hatalmas segítséget nyújtott az, hogy beszéltem hasonló sorsú emberekkel. Ekkor döntöttem el, hogy sportolni fogok, és 6 évvel ezelőtt augusztusban fogtam először gerelyt. Azóta világbajnoki versenyen 5. helyezést értem el, a világjátékokon pedig 4. lettem. Most teljes erővel az idei paralimpiai játékokra koncentrálok. Szakmai szempontból már csak egy lépésre vagyok a londoni olimpiától: a csehországi selejtezőn elértem a szükséges szintet, így már csak a májusi kvalifikáción kell teljesítenem” – árulta el Kanyó Zsolt.

A Mozdulj! Egyesület jótékonysági estjének fővédnöke Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő. Dr. Litavecz Anna – Szekeres Pál, Helyettes Államtitkár kabinetfőnöke – nyitja meg a programot, majd olyan művészek lépnek fel, akiknek fontos az esélyegyenlőség kérdésköre. Karácsonyi Zoltán színművész egy vak költőnő - az esthez kapcsolódó - versét mondja el; a Vakok és Gyengén látók Horizont Kultúrcsoportjának tagjai verssel és énekkel készülnek; Napsugár Anna, a zenei jeltáncművészet első képviselője a kezeivel teszi „hallhatóvá” a zene hangjait, szövegét, ritmusát a siket és nagyothalló emberek számára. A svédasztalos vacsora után  bor árverés indul, melynek bevételét Kanyó Zsoltnak ajánlják fel.


Mozdulj! Egyesület Jótékonysági Est - 2012. április 27. (péntek), 19 óra

Duna Palota Bálterme (Budapest, V.ker., Zrínyi u. 5.)


Jegyek elővételben 6500 Ft-os áron kaphatók

További információ: dr. Tálos Marianna 06/30-9362-798, hedenttal@freemail.hu; Tálos Mónika 06/20-359-6259, talos.monika@gmail.com


Forrás: Juhász Regina- Kék-Ezüst Kommunikáció


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Adománygyűjtés egy kiváló sportolóért
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »