Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Ebben a könyvemben zene szól. És elejétől a végéig táncolnak benne. Hőse egy varázshatalommal rendelkező nagy művész, egy Mester, aki nemcsak bölcs gondolatokkal, de tánccal avatja be tanítványait életük titkaiba.

"Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni."

Ha megszólít ez a művem, nem azt fogod érezni, hogy olvasod, hanem azt, hogy fölkértelek táncolni. És ha sikerül a táncbeavatás, úgy teszed le majd a könyvet, hogy magadban felszabadultan táncolsz tovább.

Célom, hogy ez a tánc szabaddá tegyen. Emelkedj föl a nyomasztó gondok és félelmek világából- és repülj velem!

Annak írtam ezt a könyvet, akinek vágya a lélekkel játszva örvendezni.

És mer gyerekké változni- hogy "övé legyen a mennyek országa."- ajánlja Isten bohócai című művét Müller Péter. Kedves Olvasók- táncra föl!

mpib.jpg


"Mondd, van szomorú bohóc?

- Van- mondta határozottan Bario.

- Van?

- Van.

- Sejtettem.

- Van... De röhög rajta.

- Ezt meg hogy érted?

- Úgy, hogy minden ember szomorú. Nevezzük finomabban így: melankolikus. Vagy durvábban: depressziós. Kérdezz meg egy csecsemőt, miért üvölt, ha megszületik? És miért bömböl éveken át? Ha beszélni tudna, azt mondaná: azért, mert embernek lenni azt jelenti, hogy szarban lenni! Ha nem jön anya, és nem cserél pelenkát, benne is marad!... Ki az, aki itt, a mulandóság és szenvedés világában ne lenne szomorú? Senki! Csakhogy mi ezen röhögünk!... Ez az, barátaim, ami a bohócot alapvetően megkülönbözteti minden más embertől! Azért mondtam nektek, hogy kevesen vagytok! Alig néhányan. Négy embert találtam, sok száz közül! Ti vagytok a választottak. Mert bennetek ott rejtőzik az angyali képesség, hogy röhögjetek az egészen!... És fölülemelkedjetek még a világvége félelmén is!

Szeme vidáman csillant, s szétcsapta két erős kezét.

- Nincs mulatságosabb dolog, mint a depresszióm! Már amikor jön a jó kis depresszióm, röhögnöm kell. Mintha csiklandoznának! Ezért sem bírnék soha öngyilkos lenni!... Elröhögném magam! És eltéveszteném a célt! A csillárt lőném szét a fejem helyett. Vagy- ahogy ismerem magam- a spájzban a befőttesüvegeket. A baracklekvárt. A fürdőszobában a WC-tartályt!... Ha fölakasztanám magam, tuti, hogy leszakadna a kampó! A mérget összecserélném a hashajtóval!... Képzeljétek a blamázst! Ráadásul röhögnék is közben, ami a helyzetet még kínosabbá tenné! Főleg, ha megpillantanám magamat a tükörben!...

Nincs vidámabb látvány, mint a szomorú pofám! Azért is festek néha lebiggyedt szájszegletet, hogy ne lássák a nevetésemet. És hogy mások is röhögjenek a szomorúságomon!... Tanuljatok meg viccből sírni, ezt tanácsolom.

És az elmúláson kacagni, povorelli!" (Müller Péter: Isten bohócai- 62-63.o.)


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 185
Tegnapi: 332
Heti: 185
Havi: 3 163
Össz.: 573 803

Látogatottság növelés
Oldal: Müller Péter: Isten bohócai 4.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »