Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Egy autónak hajította a sörösüveget

Két esetben is riasztották a rendőröket egy ittas férfi miatt.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Kétszer vonultak ki a rendőrök március 5-én a késő délutáni órákban ahhoz a 34 éves ózdi férfihoz, aki először ittas állapota miatt sörösüvegekkel teli szatyrával, az egyik áruházlánc parkolójában esett el, majd egy üveget dobott a felé haladó személygépkocsinak.

Az első bejelentés nem sokkal 18 óra után érkezett a Kapitányságra, miszerint egy feltehetően ittas személy sörösüveget hajított a város határában található egyik üzlet kirakatüvegének.  A helyszínen azonban megállapítást nyert, hogy a bejelentés valótlan, a részeg férfi csupán ittas állapotában elesett, s az esés következtében összetört sörösüveg jobb kezét megvágta. A megsérült férfi azonban nem igényelt orvosi ellátást, így saját felelősségére távozott a helyszínről.

Még fél óra sem telt bele, amikor egy nő telefonált kétségbeesetten a rendőrség ügyeletére, hogy egy számára ismeretlen, fekete kabátot viselő, vérző kezű személy egy kemény tárgyat hajított járművéhez, miközben ő a belváros felé haladt.

A rendőrök néhány utcával odébb aztán intézkedés alá vonták a személyleírásnak megfelelő férfit, melynek során kiderült, hogy a két eset főszereplője egy és ugyanaz a személy. A férfit előállították, melynek alkalmával sebeinek ellátásáról gondoskodtak, majd vér- és vizeletminta vétel céljából kórházba szállították. Ellene közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás.

(Tapolcai Rendőrkapitányság)


Elkövetők elfogása a Balaton-parton

 

A siker záloga az együttműködés. Ezt igazolja a Tapolcai és Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkáját egyaránt dicsérő sikeres elfogás is.


2012.03.03-án 13:30 óra és 2012.03.05-én 07:30 óra közötti időszakban a balatonszepezdi Önkormányzat telephelyéről ismeretlen tettes kerti fűnyíró traktort, lemezkannákat, és egyéb tárgyakat tulajdonított el. Az ajtót befeszítve jutott a területre, ahol cselekményével 544.000 Ft lopási, illetve 10.000 Ft rongálási kárt okozott. 2012.03.05-én 15:00-22:00 óra közötti időszakban szintén ismeretlen tettes lakatlevágás módszerével jutott be a Balatonakali Önkormányzat telephelyére, ahonnan 1.500.000 Ft értékben fűnyíró traktorokat, láncfűrészeket, sövénynyírót, ütvefúrót, kapálógépet tulajdonított el.

2012.03.06-án 22:20 órakor a Badacsonytomaji Rendőrőrs egyenruhásai egy közúti ellenőrzés során egy furgont állítottak meg, melyben kísértetiesen sok gép és műszaki eszköz volt, azonban a gépek eredetére vonatkozóan hitelt érdemlő magyarázatot a kocsiban ülők nem tudtak adni.

A tapolcai és a balatonfüredi kollégák között folyamatos információ csere most is aktív volt, így kiderült, hogy az eszközök a fenti két ,,balhéból” származnak. A két személyt a rendőrök a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a gépjárműben található műszaki cikkeket lefoglalták. A két elkövető néhány óra múlva már a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon ,,magyarázta a bizonyítványát”… 

A két ügy a füredi bűnügyeseknél egyesítésre került, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

A bűncselekmények teljes körű, minden apró részletre kiterjedő precíz felderítése érdekében a helyszíneken rögzített, jelentős mennyiségű használható nyomokat folyamatosan elemzik a rendőrök. Az eddig beszerzett adatok és információk alapján úgy tűnik, hogy a nyomok más ügyekhez is elvezethetnek.

(Balatonfüredi Rendőrkapitányság)


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 144
Tegnapi: 425
Heti: 953
Havi: 7 497
Össz.: 578 137

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »