Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. március 5.- A Tamási Áron Művelődési Központban tartott tájékoztató jellegű lakossági fórumot a Tapolcai Rendőrkapitányság két dolgozója.

A gyér számú érdeklődőnek megtartott rendezvényen Bakler Zoltán főhadnagy /fotó bal felső sarkában/, a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály megbízott vezetője elmondta, hogy az alapötlet Keszler Gyulától, Mindszentkálla polgármesterétől származik. Ő kérte meg az illetékes szervet, hogy a jogszabályi változásokról tájékoztassák a polgárokat.

baki1.jpg

Az ötletből valóság lett. Bakler Zoltán technikai segítője az előadáson Puha Viktor főtörzszászlós volt /alsó fotó bal oldalán/, aki a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Alosztály megbízott vezető státuszát tölti be.

baki2.jpg

A közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről részleteiben is tájékoztatott Bakler főhadnagy, miközben témával kapcsolatos videókat tekinthettek meg a jelenlévők.

Először baleseti statisztikákat osztott meg a hallgatósággal, egészen 1991- ig ment vissza időben. Akkor 821 személyi sérüléssel járó baleset történt (104 halott), 2011- ben ez a szám csökkent- 617/32 halott. Külön hangsúlyozta, hogy az összes balesetek mintegy 10 %-a még mindig az ittasság számlájára írható (okozóként).

Tapolcai Rendőrkapitánysághoz 55 település tartozik, 2011- ben öt halálos kimenetelű balesetünk volt, valamint 42 súlyos és 58 könnyű sérüléses, illetve 205 anyagi kárral végződött- közölte a számadatokat Bakler Zoltán, majd elmondta, hogy a mai napig nagyon sokan nincsenek tisztában vele, mikor kell rendőrt hívni a baleset helyszínére, emellett mi a teendő ezekben az esetekben.

A következő percekben a gyorshajtás volt a téma, amelyben külön hangsúlyt fektetett az objektív felelősség tisztázására. Kiemelte, a rend őrének nincs joga ezekben az esetekben bírságolni, csak közigazgatási eljárást indítani a gyorshajtó ellen. A bírság összege 30 ezer- 300 ezer HUF között mozog a sebesség-túllépés függvényében. Ugyanakkor létezik a helyszíni bírság fogalma is, amelynek összege 3 ezer- 20 ezer HUF határig terjed.

baki3.jpg

A távolsági bírságról szólva sikerként értékelte, hogy a forgalommal szemben történő parkolást nagymértékben visszaszorították, egyre kevesebb szabálysértést tapasztalnak ezen a téren.

Az ittas vezetést is kardinális kérdésként említette az osztályvezető. Hosszú időn keresztül szabálysértésként vagy bűncselekményként kellett elbírálni- az alkohol-tartalom nagyságától függően-, mára már csak a közigazgatási bírság keretében járhat el a rendőr. Ide sorolandó a be nem kapcsolt biztonsági öv, amely attól függően, hogy lakott területen belül, kívül vagy autópályán történik a szabályszegés- 15-, 30- valamint 40 ezer HUF/fő  bírságot von maga után, a helyszínen nem büntethető az elkövető.

A lakossági fórum záró szakaszában a résztvevők által feltett kérdésekre válaszolt Bakler Zoltán főhadnagy.

Sajnálatos, hogy a hasznos tudnivalókra ismét csak ilyen kevesen voltak kíváncsiak akkor, amikor- egyes adatok szerint- minden harmadik család rendelkezik gépjárművel, még többen kerékpároznak, de gyalogosként mindnyájan részt veszünk a közlekedésben. No komment!Weblap látogatottság számláló:

Mai: 605
Tegnapi: 412
Heti: 2 405
Havi: 5 383
Össz.: 576 023

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Tapolcai Rendőrkapitányság: Lakossági fórum
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »