Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Fokozott figyelem a ködben


Az őszi időben gyakorta több napon keresztül sűrű köd ereszkedik a városra és a főutakra, mely a közlekedés résztvevői számára számtalan baleseti veszélyforrást rejt magában.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A csökkent látási viszonyokban történő közlekedés fokozott figyelmet kíván mind a gépjárművezetőktől, mind a kerékpárosoktól és a gyalogosoktól egyaránt. Az extrém időjárási körülmények minden közlekedőtől megkövetelik a „látni és látszani” elvnek történő megfelelést, mellyel a balesetek megelőzhetők.


A ködös időben a gyalogosok és a kerékpárosok esetében különösen nagy jelentőséggel bír, hogy a közúti forgalomban a gépjárművezetők részére jól láthatóak, észlelhetőek legyenek. A gépkocsivezetők mellett a bicikliseknek is kiemelt figyelmet kell fordítani a kerékpár kötelező felszereléseinek meglétére és a világító berendezések használatára is.


A KRESZ szabályainak megfelelően lakott területen kívül, az út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie. A kerékpárral közlekedőknek a kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

 

A balesetek megelőzése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság a napokban fokozottan ellenőrzi a kerékpárral közlekedőket, főleg a kötelező tartozékok megléte és a világító berendezések használata tekintetében. Kérünk minden közlekedőt, hogy a csökkent látási és megváltozott (helyenként csúszós) útviszonyokhoz alkalmazkodva tanúsítson kellő körültekintést és fokozott óvatosságot mindennapi közlekedése során.

Forrás:Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 601
Tegnapi: 412
Heti: 2 401
Havi: 5 379
Össz.: 576 019

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »