Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

ECSET 2011

Debrecen “A legegészségesebb város”

Debrecen kapta “A legegészségesebb város” díját az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján, az Egy Csepp Világnapon. Az alapítvány egész nyáron járta az országot az ECSET programmal, és a megyeszékhelyen mérte az emberek egészségügyi értékeit.

ecset1.jpg

Debrecen nyerte el a megyeszékhelyek közül „A legegészségesebb város” díját az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy CsEpp Teszt (ECSET) programjának mért értékei szerint. A cukorbetegség megelőzésért és korai felismeréséért küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány májustól szeptemberig járta az országot az Egy Csepp Teszt (ECSET) programmal, amelyben idén is több ezer ember vércukor-, koleszterin- és vérnyomás értékeit mérte meg az „egycseppes” sátrak alatt. A Debrecennek járó díjat a város vezetése a november 13-ai Egy Csepp Világnapon vehette át a Syma Rendezvényközpontban.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Diabétesz Világnap – november 14. – tiszteletére a mai nappal indítja el egyhetes programját, az Egy Cseppes Patikahetet november 20-ig, amelyben az ország közel 600 „egycseppes” gyógyszertára vesz részt. Az „egycseppes” patikákban egész évben elérhetőek a vércukor-, koleszterin és vérnyomásmérések, de a Patikahét alatt külön felhívják a fogyasztók figyelmét az egészségügyi szűrésekre. A Patikahéten ezen kívül 33%-os kedvezménnyel vásárolható Accu-Chek Active vércukormérő, Accutrend Plus koleszterinmérő, Accutrend Cholesterol tesztcsík és dr.hu automata felkaros vérnyomásmérő is.

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak róla, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a diabétesz előszobája.

ecset2.jpg

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben a cukorbetegség megelőzése, illetve a diabétesszel élők minél szélesebb információval való ellátása érdekében. A szervezet az elmúlt években számos sikeres programot hozott létre: az Egy Csepp Teszt (ECSET) ingyenes egészségügyi méréseket kínáló, országjáró körutat; az Egy Cseppes patikák hálózatát; az Egy Csepp Világnapot a Diabétesz Világnap tiszteletére; valamint számos rendezvényt és egészségnapot ingyenes egészségügyi szűrésekkel.


Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.


Forrás: Katona Éva kommunikáció- Egy Csepp figyelem Alapítvány


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 207
Tegnapi: 332
Heti: 207
Havi: 3 185
Össz.: 573 825

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- ECSET 201- Debrecen "A legegészségesebb város"
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »