Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Napjainkban, amikor túlkínálat van a könnyűzenei piacon, azon belül is a mulatós műfajban... nagy dolog, ha valaki önerőből ad ki egy saját hanghordozót. A saját szó betű szerint értendő- Nádházi "Kis Zamek" József szövegíró, zeneszerző és kiadó is egyben. Azért ez a történet sem ennyire egyszerű...

- Jó néhány éve már, hogy tervezgettem egy saját dal életre keltését. Próbáélkoztam, de hamar rájöttem, ez nem így működik. Olyan, mint a szerelem- jön, lát és győz!

Kb. hat éve történt, hogy monoton munkámnak /esztergályos/ "köszönhetően" jött az ihlet, különböző dallamok, szövegek fogalmazódtak meg bennem. Ezeket lejegyeztem egy papírra, majd idehaza leültem a szintetizátor elé, formálgattam, alakítgattam őket. Így született meg nemsokára az első dalom /Fúj a szél és esik az eső/, ez a szám nem került föl mégsem a hanghordozómra. Utána már jött- ha nem is futószalagon- a többi dal is. Mivel minden nótám a saját szerzeményem, fontosnak tartottuk azok levédését. Jelenleg 19 dalom került erre a sorsra.

zamiborito.jpg

- Sok munkád fekszik az első albumodban?

- Rengeteg munka, lemondás, de nem pusztán a részemről, hanem a családom tagjaitól is... az anyagiakról már nem is szólva. Négy év végterméke, 15 szerzeményemet hallgathatják meg mindazok, akik megvásárolják a Zamek fia vagyok én című CD-t. Voltak olyan nóták, hogy 3-4 alkalommal is áthangszereltem, mert valamiért abban az állapotában nem éreztem egésznek. A sok közül az egyik álmom megvalósult... /elérzékenyül/

- Mint mondtad, csak saját szerzemények kerültek az albumba. Miért?

- Egyik részről szerintem ez az igazi kihívás egy zenésznek, másik komoly oka az anyagiakban keresendő. Egyébként- bevallom- utólag örülök is, hogy így történt. Aki ebben a szférában dolgozik, tudja, milyen nehéz talpon maradni, még a profiknak is... főleg, ha a süllyedő hajódat még mások is megtorpedózzák. Rengeteg verejték, áldozat, munka, stressz és sok pénz is benne van ebben a 15 dalban, amit igyekeztem választékosan összeválogatni- a mulatóstól a latinos stíluson át a lassú, szerelmes számokig.

- A család a Te számodra is stabil támaszt jelentett?

za1.jpg

Balról jobbra: "Nagy Zamek" a kritikus édesapa, Piroska a "mendzser", Nádházi "Kis Zamek" József és Kati a "múzsa".


- Igen és ezúton is hálával, köszönettel tartozok nekik. Minden téren támogattak, biztattak, ott voltak nem csak a sikereknél, hanem a szomorú percekben is. Úgy is fogalmazhatok, hogy édesanyám a "menedzserem", édesapám a szakmai tanácsadóm /Zamek maga is zenész volt/ és húgommal- Nikivel- a legfőbb kritikusaim. Kati- a kedvesem- számomra a múzsa. Nem véletlen, hogy négy dal is hozzá, róla szól /Gyönyörű a nyár,;Te vagy, aki kell; Elvarázsolt szerelem és a Nyílnak a virágok. Az album címadó dala pedig édesapámnak íródott /Zamek fia vagyok én/.

Amíg Kis Zamek összeszedte gondolatait, édesanyja- Piroska asszony /fotón/ elmondta: ő biztatta annak idején fiát, hogy az egyik legfontosabb a zenei bizniszben, hogy legyen érvényes vizsgája, alkalom adtán így hivatalos formát ölthet fia előadói karrierje. Elsőként az ismert Pino Produkció karolta föl Józsit, különböző rendezvényeken kapott lehetőséget a tehetséges Kis Zamek. Lovay Lászlóval /Budapest TV/ is a karizmatikus édesanya vette föl a kapcsolatot, ahogy a Mercy együttessel is.

piri.jpg

- Ezek a szereplések nagy lőkést adtak a fiamnak, örülök, hogy végig kitartott, és volt értelme az eddigi erőfeszítésének,erőfeszítéseinknek- summáz mosolyogva Pirike, majd ismét Józsi veszi át a szót, aki arról mesél, milyen sikereket ért el eddig, hol lépett föl.

- 2005- ben városunkban került megrendezésre a Csobánc Tehetségkutató verseny, ahol indultam. Később megmérettettem magam a Csillag születikben, valamint ennek a rendezvénynek a keszthelyi változatában is. Tavaly a Fásy Ádám nevével fémjelzett tehetségkutatón több mint hatezer indulóból a 29. helyen végeztem. A Bp. TV- ben Lovay László Vasárnap esti Kívánságműsorában két alkalommal is lehetőséget kaptam-2006 Karácsonyán, majd 2007 Húsvétján is. 2011. november 5- én a Neo FM rádióban a MAGYAR HANGOK című műsorban mutatkozhattam be, ahol Kalácska Gábor beszélgetett velem. Ők még visszavárnak idén is.

zamihatlap.jpg

Emellett rengeteget köszönhetek a Tapolcai Musical Színpadnak, benne Halápiné Kálmán Katalin művészeti vezetőnek. Színpadi jelenlét, mozgáskultúra és énekhangom csiszolgatása terén is sokat köszönhetek neki. Adottságaimat ismerve, úgy érzem, hogy a mulatós műfajt vallom magaménak.

Tapolcán kívül már több helyre is hívtak, főleg bálokba, esküvőkre, szülinapi rendezvényekre. Voltam Kővágóörsön, Nemesvitán, Balatonedericsen, Badacsonyban és céges bulikban is. Fontosnak tartom elmondani, hogy főállás mellett zenélek, ami egyben hobbi, másodállás és egyfajta szerelem is.

- Említetted, hogy egy álmod már teljesült. Elégedett vagy?

- Ahogy a kérdésben is benne foglaltatik, ez csak egy, a sok közül. Magas a létra, egy lépcsőfokkal kerültem feljebb. Örülök, de vannak még terveim, céljaim. Szeretnék még hanghordozókat kiadni, emellett ismert zenésszé válni. Eddig a szüleim segítettek, remélem egy napon majd kamatostól viszaadhatom azt a sok jót, amit kaptam tőlük... az anyagiakat is beleértve.

Ehhez még jó néhány lépcsőfokkal feljebb kellene jutnom. Hittel, alázattl, akaraterővel, szakmai tudással és képzéssel, no meg némi szerencsével sikerülhet. Fontos a pénz, de az emberek szeretete és szórakoztatása sem mellékes tényező.

- Hol vásárolható meg a CD?

- Tapolcán a Fő téri Könyvesboltban- 2600 HUF. Postai úton is megrendelhető a www.kis-zamek.hu portálomon a Kapcsolat/ műsor és CD rendelés menüpont alatt. Mailen is: info@kis-zamek.hu, vagy mobilon: 06/30-906-7947.

za2.jpg

- Minden a Te műved, kivéve...

- Igen /mosolyog/... köszönetet szeretnék mondani néhány embernek, akik közreműködtek abban, hogy első hanghordozóm "megszülessen". Kiss Balázs /Grab/ a borító grafikáját, Dancs István a fotót készítette. Az ének felvételekért a NETBILDING Hangstúdiónak jár a köszönet, de támogatóként működött közre a www.kozmaalkatresz.hu üzlet és a VIACOM Informatikai Kft. is, akik a honlap elérhetőséget biztosították.

A Zamek fia vagyok én című bemutatkozó albumom január 19- től megvásárolható!Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Interjú- Kis Zamek nagy dobása
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »