Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Balesetmegelőzési tanácsok húsvétra


A húsvéti ünnepek és a hosszú hétvége az átlagosnál jóval nagyobb veszélyt rejt a közlekedők részére. Ezekben a napokban a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, s a veszély még tovább fokozódik, amennyiben a megszokottnál lassúbb haladást lehetővé tévő zsúfolt utakon egyes járművezetők elveszítik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalás sajnos gyakran vezet közlekedési balesethez, amelynek a kimenetele előre soha nem jósolható meg.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A húsvéti közlekedésnek ugyanakkor van egy másik, „speciális” veszélyforrása, az ittas járművezetők. A tradicionális locsolkodási események mellett a rokoni és baráti találkozók gyakran járnak együtt szeszesital fogyasztással. Ennek hatása sajnos a közúti közlekedésre is kiterjed, ugyanis ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszesital fogyasztást követően járművet vezetnek.

Az ittas járművezetők kiszűrése egyike a prioritást élvező közlekedésbiztonsági feladatoknak. Az elmúlt években a közlekedők már megszokhatták, hogy Húsvét idején a közutak mentén több rendőrt lehet látni, mely az idei évben is így lesz.

Az ünnepek alatt a Rendőrség fokozott ellenőrzést tart, melynek során kiemelt figyelmet fordít az alábbiakra:

-    ittas, vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése,

-    agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása,

-    passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése,

-    járművezetés közben a mobil rádiótelefon használatára vonatkozó szabályok megtartatása.


Kérjük a járművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során tanúsítsanak önmérsékletet, s szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban. A csoportok részére megoldásként ajánljuk, hogy jelöljenek ki maguk közül egy olyan járművezetőt, aki nem fogyaszt alkoholt, s épségben szállítja az adott helyszínekre, majd azt követően haza a társaság tagjait. Aki nem kerülheti el a szeszesital fogyasztást, az szerezzen be légalkoholmérő készüléket, már 5000 forinttól kaphatók elektronikai áruházakban, és csak akkor induljanak el, ha az alkohol hatása a készülék szerint is elmúlt. A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén pedig legyenek türelmesek, s már előre számítsanak hosszabb utazási időre.

 (Veszprémi Rendőrkapitányság)

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 285
Heti: 766
Havi: 7 087
Össz.: 590 003

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2019 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: magyar rózsa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »