Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Óriás csúszdarekord a legkisebb somogyi településen

 

20 fő, mintegy 10.000 csúszás, 300.000 lépcsőfok, 50 km lépcsőzés – ezt volt a Somogy megye legkisebb településén, Magyarország legnagyobb szárazcsúszda-parkjában rendezett 24 órás csúszdarekord.

csusz1.jpg

Somogyország legkisebb településén, az 55 lelket számláló Patcán nagyra törő tervet szőtt a Katica Tanya: hazánk legnagyobb szárazcsúszda-parkjában felállítják a csúszdázás egyedi rekordját. A Zöldpont Életmód Klub tagjai vállalkoztak a nem mindennapi kihívásra, akik az év szökőnapját töltötték a csúszdázással.

„Egy egész napon keresztül, azaz 24 órán át kitartóan csúszdázott a 20 fős csapat, az épületet egyetlen pillanatra sem hagyhatták el, de maguk között beoszthatták, hogy ki, mikor, mennyit pihen. Az volt a lényeg, hogy a csapat tagjai közül néhányan folyamatosan a csúszdázás érdekében tevékenykedjen, azaz csússzon vagy a csúszdához menjen. A csapat lelkesebb volt, mint gondoltam, hiszen szinte folyamatosan egyszerre többen is csúsztak, olykor kisebb mutatvánnyal fűszerezve produkciójukat. Például térden és Buddha pózban is csúsztak, illetve a célegyenesbe érve táncmozdulatokat tettek. Mindez a szabályoknak nem mondott ellent. Kijelenthetem, hogy a patcai Katica Tanyán rendezett 24 órás csúszdarekord sikeres volt” - árulta el Sebestyén István, a Magyar Rekordok hitelesítője.

A kihívás ideje alatt zajlott az eseménynek otthont adó legnagyobb hazai szárazcsúszda-park és  játszóbirodalom átadója is.

csusz2.jpg

„A megye számára hatalmas jelentőséggel bír, hogy egy kis település ilyen sokat tesz a régió programpalettájának bővítéséért. Sok szállásadó azt gondolja, hogy ha szálláshelyet biztosít, akkor maradéktalanul kielégíti a vendégek igényeit. Azonban ez nagy tévedés. Roppant nagy szükség van olyan helyekre, mint a Katica Tanya, ahol több generáció együtt tudja tölteni az idejét aktív pihenéssel: csúszdázással, ügyességi játékokkal, természetközeli programokkal, valamint a hagyományőrzés és a vidéki életmód megismerésével” - hangsúlyozta Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A megnyitókon megszokott nemzeti színű szalag átvágása a Katica Tanyán rendhagyó módon zajlott, ugyanis a szalagot nem átvágták, hanem az átadó résztvevői – köztük Patca polgármestere – csúszásukkal átszakították.

„A Katica Tanya a hagyományőrzést és az aktív pihenést tartja a legfontosabb irányvonalnak, amibe persze mindig sok kreativitást csempészünk. Ezért kézenfekvő volt, hogy ha Magyarország legnagyobb szárazcsúszda-park átadóját tartjuk, akkor egy nyitó csúszással nyissuk meg a komlpexumot. Rendkívül fontos számunkra, hogy a szabadidő eltöltésére olyan alternatívákat tudjunk nyújtani, amelyen belül együtt szórakozhat, mozoghat és bővítheti tudását az egész család. A Katica Tanyán mindez megtalálható, éppúgy a frissen megnyílt szárazcsúszda-parkban és játszóbirodalomban, mint a tanyán folyamatosan megjelenő programokon: kenyérdagasztás, tehénfejés, gokartozás, kirándulás, állatsimogatás és megannyi színes, kreatív időtöltés” - mondja Handó Eszter, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa.

Forrás: Juhász Regina- KRQ

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 643
Tegnapi: 412
Heti: 2 443
Havi: 5 421
Össz.: 576 061

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Óriás csúszdarekord a legkisebb somogyi településen
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »