Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Újabb áruházi lopás

Pick szalámit és Johny Walker lopott egy fiatal férfi Veszprémben, de még távozása előtt lebukott.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Március 29-én egy 29 éves várpalotai férfi Veszprém egyik szupermarket áruházából 6.230 Ft értékben tulajdonított el szalámit és alkoholterméket, azonban az üzlet biztonsági őre észlelte a lopást. Az elcsípett tettest a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, majd a járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vételére került sor.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)


 Internetes csalódás

Egy internetes aukciós portálon licitált televízióra az a vilonyai férfi, de az egyre gyakoribb eset megismétlődött: se termék, se pénz.


A vásárló az aukció megnyerését követően az eladónak előre elutalta a termék árát, 49.510.-Ft-ot, bízva abban, hogy mielőbb hozzájut álmai televíziójához. Sajnos ebben csalódnia kellett, az eladó a terméket nem küldte meg, illetőleg a kezdeti szóbeli hitegetés után teljesen elérhetetlenné vált. Ezt követően a csalódott vevő rákeresett eladójára az interneten, ahol több figyelmeztetést is talált, hogy ne üzleteljen vele. Az ügyben csalás vétség elkövetése miatt került sor a nyomozás elrendelésére.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy az interneten keresztül lebonyolított ügyleteiknél fokozott óvatossággal járjanak el, csak ellenőrzött, megbízható partnerekkel kössenek megállapodásokat, és az ellenérték átadására is lehetőleg mindig csak a teljesítést követően kerüljön sor.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)

 

Trükkös lopás Zircen

Egy 89 éves zirci nyugdíjas hölgy 1.750.000 forintja bánja, hogy idegent engedett be lakásába.


A történet azzal kezdődött, hogy az idős nénihez egy 30-35 év körüli nő csengetett be azzal az indokkal, hogy papírt gyűjt iskolák számára. A gyanútlan sértett az idegent beengedte lakásába, aki ott tollat és papírt kért tőle, hogy valamit felírjon. Leültek a konyhaasztalhoz, ott az ismeretlen nő jegyzetelni kezdett, majd egyszer csak gyorsan elköszönt és elment. Ezt megelőzően - a figyelemelterelés ideje alatt - az elkövető bűntársa kivette a sértett összes megtakarított pénzét a szekrényből, s gyorsan elhagyta a tetthelyet.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy idegeneket csak különösen indokolt esetben engedjenek be lakásaikba, kétség esetén a belépést tagadják meg és kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, lakókörnyezetükben élő ismerősöktől vagy a rendőrségtől.

(Veszprémi Rendőrkapitányság)Háttér: A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és az illetékességi területén található rendőrkapitányságok kiemelt figyelmet fordítanak az idősek védelmére. A „diffúziós program” keretében több alkalommal beszélgetnek velük egyenruhások a veszélyekről, s azok elkerülésének lehetőségeiről.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 643
Tegnapi: 412
Heti: 2 443
Havi: 5 421
Össz.: 576 061

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »