Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

„Kistérségi Sportnap” a Tapolcai Kistérségben


A mindenki által jól ismert klasszikus megfogalmazás így hangzik: ”ép testben ép lélek”. Ez a kijelentés azt feltételezi, hogy ép lélek csak ép testben lehet, azaz kövessünk el mindent, hogy testünk ép, azaz egészséges legyen.

ksn.jpg

A különböző sporttevékenységekben hosszú ideig csak a test karbantartására koncentráltunk. Az ép testen alapuló ép lélek megőrzése másodlagossá vált. A huszonegyedik század amelyben mi élünk eljutott a felismerésig:” ép lélekben ép test.” Avagy: ép test csak ép lélekben lehet – a lélek és személyiségfejlesztés tehát elengedhetetlen.

A rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik meghatározója. Ezáltal kondicionáljuk testünket, karbantartjuk izmainkat és lazítjuk izületeinket. Amellett, hogy az egyik leghatékonyabb betegségmegelőző „orvosság” javítja életminőségünket és közérzetünket.

Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulása a sport és szabadidős sportolási tevékenységet prioritásnak tekinti. Ennek érdekében, 2012. február 18-án, Tapolcán a Városi Rendezvénycsarnokban immár hatodik alkalommal szervezte meg a „Kistérségi Sportnapot”.

Császár László a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulása elnöke megnyitója után Nagyné Lombos Katalin zenés bemelegítésével vette kezdetét a nagy „küzdelem.”

A rendezvényen 7 csapat vett részt.

A csapatokban különböző korosztályú fiúk és lányok, nők és férfiak mérték össze erejüket, bátorságukat és kreativitásukat, játékos ügyességi, sor és páros versenyekben. Az egyes települések képviselői azonos színű, a tapolcai kistérség logójával ellátott pólóban versenyeztek. Az eredményhirdetést megelőzően a Szigligeti Táncoló Talpak bemutatóját láthatták „Kell ez a kis Hip-Hop” címmel.

A több fordulóból álló vetélkedés győztese Badacsonytördemic település csapata lett. Ők tarthatták maguknál a tavalyi győzelmük után újabb egy évre a vándorserleget, 2. helyezett Ábrahámhegy-Balatonrendes-Salföld csapata, 3. helyezett Badacsonytomaj csapata lett. Az elnök úr megköszönte a versenyzőknek a részvételt adta át a csapatoknak a rendezvény támogatói által felajánlott ajándékkosarakat. A sor és váltóversenyek után a hölgyek hetesdobó versenyen, a férfiak hetesrúgó versenyen mérhették össze erejüket. A nézők totó kitöltésével gyűjthettek ajándékokat.

ksn2.jpg

A program amellett, hogy hozzájárult az aktív testmozgáshoz, egyúttal a lelki építkezés eszköze is volt. A sportolás szórakoztató, a sport sikereket, önbecsülést ad, segíti a beilleszkedést a közösségépítést.

A szervezők e rendezvénnyel is arra kívánták ösztönözni a helyi polgárokat, hogy vegyék számításba lehetőségeiket az egészségjavító fizikai aktivitásra, egészségük megőrzésére, életminőségük javítására.


Hetesdobó verseny eredményei: 

I. Szegi Vivien

II. Szalainé Merse Mónika

III. Péczer Fanni


Hetesrúgó verseny eredményei:       

I. Lakatos Martin

II. Körmendi Róbert

III. Vadász Attila


I. Pósza Bianka

II. Freisinger Daniella

III. Balogh Nikolett


Forrás: Gerencsér Barbara rendezvényszervező

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Sport- Kistérségi Sportnap
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »