Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Ica, a sokat Bíró álló csillag

Tapolca- A XVII. Egészség- és Aerobiknap záróakkordjaként lépett színpadra a ma is varázslatos, energikus, végtelen pozitív energiát sugárzó és ezerarcú Bíró Ica, akit Tapolcára is elkísért kedvenc "yorkija"- Yoda. A fitness koronázatlan királynőjével a testi-lelki "másfél-órája" előtt beszélgettem.

bi2.jpg

- Számomra Te és Marjai Judit is a 80-as évek szexszimbólumainak számítottatok. A sikerért akkor is meg kellett dolgozni. Melyik korszakodra emlékszel szívesebben?

- Minden kornak megvan a maga szépsége és öröme. Amit húsz éves koromtól napjainkig tettem, méltán lehetek rá büszke. Más világot éltünk akkor... és ma. A XXI. század technokrata világában már futószalagon „gyártják” a celebeket. Ahhoz, hogy ismertté váljanak, valamit ők is kénytelenek produkálni. Aki folyamatosan- mások örömére és hasznára- alkot, tevékenykedik, jobban a felszínen tud maradni.

bi1.jpg

Az élet egyéb más területén is igyekeztem maximalista lenni, legyen szó modellkedésről, zenéről (Metál Lady), színházi szerepekről, vagy könyvírásról. Az ember fejlődőképes lény, de ehhez sok pluszt kell kihozni önmagunkból is. A fitness világában is követendő példa voltam, az elsők között tettem le a névjegyem, hatalmas volt a közönség-sikerem, és ami szintén nagyon fontos, százezrek tudták hasznosítani. A mai napig sok olyan levelet kapok, ahol ezt írják: Drága Ica! Te vagy a legjobb barátnőm, mert minden nap együtt tornázom Veled! Máig eszerint lépek a színpadra, bárhova is hívnak. Csodálatos érzés. Akkor is jó volt... de másképp éltem meg. Most tudatosabb az egész, mert bebizonyosodott, olyat tettem le az asztalra, aminek értéke volt és van.

Két könyvem is megjelent (Testszépítő kézikönyv, A megújulás titka- A test- és lélekszépítés bibliája). Közben jártam Kínában és Indiában, ahol olyan tapasztalatokat és tudásanyagot szereztem, amit én is tudok hasznosítani, de képes vagyok tovább is adni. Ezáltal embertársaimat a szépre, jóra, tudatosságra és szeretetre irányíthatom. Egy-egy fitness óra is bizonyíték erre- mindig többen jönnek,hogy mozogjanak, töltődjenek, vagy éppen a személyem van rájuk pozitív hatással. Szeretem a jelenlegi önmagam, hiszen valóban egy jó ügyet szolgálok.

bi3.jpg

- Tapolcára is egy egészség- és aerobiknap keretében érkeztél. Keményen dolgoztál a sikeredért, alakodért egyaránt. Mi az üzeneted a ma emberének?

- Természetesen van bennem is bizonyos genetikai kód, de hiszem, hogy Isten nem véletlenül tett olyanná, amilyen vagyok. 26 évvel ezelőtt, leányommal 20 kg- ot híztam... de 3 hónap alatt viszanyertem az alakomat. Mivel hagyományos gondolkodású nő vagyok, számomra is az áldott állapotomban a gyermekem, annak egészséges állapota volt a legfontosabb.

Üzenet? A ma emberének tudatosan kellene élni- tudni azt, hogy a szervezetében mi, miért és hogyan működik. Ezért is íródott a 940 oldalas könyvem, amelynek segítségével elérhetővé válnak a kitűzött céljaink. Négy fő fejezetre osztottam föl: 1. A pozitív gondolkodás, keleti filozófiákkal /csakra, aura,meridián, stb./, 2. Az egészséges táplálkozás- mikrobiológiai szinten /tudatosan táplálkozni- enzimek, vitaminok, savasodás, stb./, 3. Mozgásformák /saját habitus szerint, pozitív attitűd, Chi-Kung légzés, stb.), 4. Természetes szépségápolási praktikák /higiénia fontossága, cellulitisz, stb./.

bi4.jpg

- Életed fontos részét képezi a keleti kultúra. Fontosnak tartod az európai, a magyar ember számára is?

- Az ő életükben a karmikus törvények uralkodnak. Amit kisugárzol önmagadból, azt fogod visszakapni. Az embernek összetetten kell vizsgálnia az életét, a keleti filozófia számtalan nehezen értelmezhető kérdésre adja meg a választ. Az egyik ilyen a vonzás törvénye. Amennyiben pozitívan gondolkodsz, a külvilágból érkező pozitív impulzusok is megtalálnak, bevonzod őket. Amikor sopánkodsz, máris ott lesznek a negatív behatások. A mélyből is van kivezető út, a problémákat nem problémaként, hanem feladatként kell megoldanod. Minden az ok-okozat szintjén történik, nem véletlenül- a dolgok sorsszerűek.

bi5.jpg

- Te sem az anyakönyvezett neveden váltál híressé? Ezen is múlik a siker, hogy az ember valahol megtagadja önmagát?

- Sohasem tagadnám meg! Az első férjem vezetékneve a Bíró, akkoriban Bíró Antalné voltam... de Bíró Icaként lettem híres modell. Az eredeti nevemet még az Úttörő Olimpiákon kapott Okleveleimen is hibásan írták (Boruzs- rövid u- val), ezért váltottam a könnyen megjegyezhető és leírható Bíró Icára. Nem oszt és nem szoroz, ha akkor tudatosabb vagyok, talán a Borúzs nevet is bevezethettem volna a köztudatba. Ugyanis nem a név vitt sikerre engem,hanem fordítva, ezért ebben az esetben indifferens a név maga. Megjegyzem, számmisztikailag egyezik a két név!

Amúgy, apai nagyanyám- Báthory Eszter-, ha választhattam volna, ez lett volna a nevem, mert végtelen büszke vagyok az erdélyi őseimre!

bi7.jpg

- Mire vagy eddigi életed során a legbüszkébb?

- Minden, ami tőlem származik, saját gyermekemnek tekintem. Egyik a másikra épül. Ruhaipari Szakközépiskolát végeztem, ruhatervezőnek készültem... végül a kifutó másik oldalán kötöttem ki.

Voltam A címlaplány, A kártyanaptár-lány, majd úttörője a vizespólós műfajnak. Én voltam, akinek két plakátjáért Junoszt tévét hoztak... hadd ne soroljam modell korszakom további állomásainak sikereit.

Aktot is csak 2000- ben vállaltam, Marjai Judit (szintén a 80-as évek sikeres modellje- a szerk.) volt a fotósom.

Utána jött a Metál Lady korszak, de legalább annyira büszke vagyok a színpadi szerepeimre, főszerepemre... a színház- nem tagadom- nagyon hiányzik. Lélekszépítő, meditációs albummal is jelentkeztem, ezt kevesebben ismerik, pedig csodálatosra sikerült. Büszke vagyok eddigi életemre, amihez a nevemet adom, csak jó lehet. Úgy érzem, az emberek szeretnek, ahogy én is szeretem őket!

bi6.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 186
Tegnapi: 425
Heti: 995
Havi: 7 539
Össz.: 578 179

Látogatottság növelés
Oldal: Sport-Interjú: Ica, a sokat Bíró álló csillag
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »