Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. május 5.- A hónap egyik kiemelkedő eseménye- minden évben- a város Fő terén megrendezett központi ballagás, ahol Tapolca Város Önkormányzata, tanárok, hozzátartozók, ismerősök köszönnek el a középiskoláink végzőseitől.

Az idei esztendőben a Batsányi János Gimnázium és Kollégiumból 90, a Széchenyi István Szakképző Iskolából 189, míg a Szász Márton Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből 37 diákot ballagtattak az oktatási intézmények.

A Himnusz hangjait követően Kovács Melinda moderátor szólt a megjelentekhez: "A tapolcai tavasz egyik legszebb eseménye a városi ballagás. Amikor az ébredő természet, a nyíló virágok az újjászületést hirdetve köszönnek el azoktól, akik életük leghosszabb útjára indulnak. Olyan útra, ahonnét nincsen visszatérés, ahonnan nem lehet visszafordulni. Felnőtté válnak azok, akik tegnap még önfeledten élvezték a végzősök gondtalan életét. Tegnap még diákok, holnap már öntudatos felnőttek."

balla1.jpg

E gondolatokhoz kapcsolódott Pálmai Márk, a Széchenyi István Szakképző Iskola 12.I osztályos tanulójának szavalata, majd Sági István, városunk önkormányzati képviselő- tanácsnoka ünnepi beszéde következett. J.W. Goethe idézet után kiemelte életünk egyik szimbólumának, az ÚT-nak a jelentőségét.

A ballagókhoz szólva hangsúlyozta, a dolgok között összefüggések vannak, amit fiatalon még kevésbé ért az ember, de mindig az eredmény a lényeg, amely "előreviszi sorsunk alakulását". Utalt az "igazi munka és teljesítmények nélkül kiadott bizonyítványok csalóka világára", majd rámutatott: "A sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni. Igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Sose legyetek szürke átlagemberek."

balla2.jpg

Az ünnepi szónok a középiskolát hídnak aposztrofálta, amely utat nyit a gyermekkorból a felnőtt-létbe, és amelynek végén döntések halmozódnak föl- jó választás esetén pedig valóra válhatnak az álmok. A XXI. század gyermekeit a nagy lehetőségek nemzedékének nevezte, akik a vágyott világukat építhetik. Nem ment el szó nélkül a szülők és pedagógusok elévülhetetlen szerepéről, külön is méltatva az apai, anyai szeretet, az anyagi és erkölcsi támogatás, a tanárok esetében pedig utalt rá, hogy egy szép, ám nehéz úton fogták a gyermekek kezét.

Végezetül ismét a diákokhoz szólt, akik valójában felnőttek, önállóan kell boldogulniuk az életben. Útravalója záró szakaszában rámutatott a tudás, felelősségtudat, hit, remény fontosságára is: „Az igaz hit és az önbecsülés iránytűként vezetnek még egy kusza, az igazi értékek hiányát elszenvedő mai világban is. Ha mindez a birtokotokban van, nyugodt szívvel bocsáthatunk el benneteket városunk iskoláiból.”

Sági István gondolatai után egy újabb Pálmai Márk szavalat, majd a Szózat éneklése következett. A rendezvény után a ballagó diákok intézményükben tartották meg a saját ünnepségüket, illetve a Batsányi János Gimnázium és Kollégium a Városi Rendezvénycsarnok parkolójában búcsúztatta végzőseit.

balla3.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 195
Tegnapi: 332
Heti: 195
Havi: 3 173
Össz.: 573 813

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Ballagási ünnepség városunkban
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »