Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István


Rendőrségi hírek Veszprém megyéből

Bíróság elé kerülhetnek a csaló faárusok

Mindenkinek megvolt a szerepe abban a bűnszövetségben, melynek tagjai idős embereket csaptak be. Fa megrendeléseket vettek fel, csak sehová nem a megrendelt mennyiséget szállították.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Egy papkeszi nő tett feljelentést tavalyelőtt ősszel, hogy nem annyi tűzifát kapott, mint amennyit rendelt. A nyomozás során derült fény a szövevényes, jól szervezetten folytatott fa eladási - szállítási csalásos ügyre.

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy sellyei férfit, aki részletes, beismerő vallomást tett. A helyszíni kihallgatása során megmutatta azokat a helyeket, ahová társaival fát szállítottak. Nyilatkozott a mennyiségek és a csalással okozott károkról, kérdésekre válaszolva minden részletet feltárt a bűnszövetségben működő csalássorozatról. A csoport „feje” egy férfi és egy nő volt. Az „asszony” vette fel a megrendeléseket, a férfi szervezte a 12 idős megrendelőnek történő szállítást, adta ki az utasításokat, hol mennyivel kevesebb fát rakodjanak le.

Az öt fős társaság ellen több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A két fő szervező ingatlanjait a hatóság az idős embereknek okozott kár megtérítésének biztosítékaként zár alá vette.


Munkaadóját lopta meg

Az osztrák és a magyar hatóságok is nyomoztak abban a bűnügyben, melynek elkövetőit végül a Balatonalmádi Rendőrkapitányság nyomozói fogták meg.

Egy magyar kft. tulajdonosa tett feljelentést tavaly szeptember közepén, hogy az osztrák telephelyükre betörtek, és onnan különböző nagy értékű szerszámokat, szerszámgépeket vittek el mintegy másfél-millió forint értékben. A feljelentést megtették Ausztriában is. A kapcsolatfelvétel után párhuzamosan folyt a nyomozás a két hatóságnál.

Az eljárás során az almádi rendőrök előállították a cég egyik alkalmazottját, aki kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, és azt is elmondta hol adta el a gépeket. A nyomozók több Somogy megyei orrgazdánál találták meg és foglalták le az ellopott eszközök nagy részét. A volt dolgozó ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás miatt indult eljárás.


Szerencsésen végződött a baleset

Hétfőn délután a mentők diszpécsere jelentette be a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy a Balatonfűzfőnél lévő körforgalomban személyi sérüléses baleset történt.

Egy balatonkenesei nő Opel Astrával közlekedett a körforgalomban, amikor a 85 éves veszprémi férfi a VW Polojával behajtva nem adta meg neki az elsőbbséget, és összeütköztek. Hogy az ütközést elkerülje, az idős férfi jobbra rántotta kormányt, így a vízelvezető árokban kötött ki. Szerencséjére a gépkocsiba szerelt légzsák kinyílt, megmentve őt a súlyosabb sérüléstől. A mentők a Veszprém Megyei Kórházba szállították. A nő sérülés nélkül megúszta a balesetet.


Húsz percen belül feltartóztatták a baleset feltételezett okozóját

Hétfő délelőtt a zirci rendőrök győri kollégáik jelzése alapján fogták el a 82-es főúton történt közlekedési baleset okozóját.

Január 23-án hétfőn délelőtt a 82-es főútvonal Győri Rendőrkapitánysághoz tartozó szakaszán, Pannonhalma közelében személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt. A baleset feltehetően egy osztrák rendszámú fehér színű tehergépkocsi szabálytalanul előzése miatt következett be, melynek vezetője úgy kezdte meg az előtte haladó jármű előzését, hogy nem győződött meg arról, hogy járművét már előzik. A baleset elkerülése érdekében a fehér tehergépkocsi előzésébe kezdő Seat személygépkocsi vezetője hirtelen fékezett, majd az autót balra kormányozva lesodródott az úttól és az árokba csúszott. Az osztrák rendszámú autó – melynek típusát és rendszámát a sértett megjegyezte - vezetője megállás nélkül tovább közlekedett Zirc irányába.

A győri rendőrök megkeresése alapján a Zirci Rendőrőrs járőrei 20 perc múlva már megállították a keresett járművet és ellenőrzés alá vonták annak vezetőjét. Az ügyben a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.


kovi.jpgForrás: Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 165
Tegnapi: 425
Heti: 974
Havi: 7 518
Össz.: 578 158

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »