Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Ebben a könyvemben zene szól. És elejétől a végéig táncolnak benne. Hőse egy varázshatalommal rendelkező nagy művész, egy Mester, aki nemcsak bölcs gondolatokkal, de tánccal avatja be tanítványait életük titkaiba.

"Megtanítalak benneteket, hogyan kell még egy süllyedő hajón is vidáman élni."

Ha megszólít ez a művem, nem azt fogod érezni, hogy olvasod, hanem azt, hogy fölkértelek táncolni. És ha sikerül a táncbeavatás, úgy teszed le majd a könyvet, hogy magadban felszabadultan táncolsz tovább.

Célom, hogy ez a tánc szabaddá tegyen. Emelkedj föl a nyomasztó gondok és félelmek világából- és repülj velem!

Annak írtam ezt a könyvet, akinek vágya a lélekkel játszva örvendezni.

És mer gyerekké változni- hogy "övé legyen a mennyek országa."- ajánlja Isten bohócai című művét Müller Péter. Kedves Olvasók- táncra föl!

mpib.jpg

"A lelked a te eleven ruhád! A lelked a te finom anyagból szőtt inged, alsóinged, bugyid, nadrágod, szoknyád és kalapod. Már nehogy a ruhád döntse el, hogy te milyen állapotban vagy! A lelkedben különféle élő erők laknak, egyszerre érzik mindazt, ami a múltadból és testedből, idegeidből, agyadból, öledből s a külvilágból árad... s ugyanakkor érzik azt is, ami fentről a halhatatlan Szellemedből sugárzik, mint szavakkal kifejezhetetlen bizonyosság, hit és tudás.

A léleknek szolgálnia kell test és szellem között, nem parancsolnia az embernek.

- Ezek szerint te akkor vagy szomorú... - kezdte Oberon.

- ... amikor akarok!

- És ha nem akarsz?

- Akkor nem vagyok szomorú. Ilyen egyszerű! Drága madárkáim, ezen ne csodálkozzatok. Az, hogy az emberek nagy többsége ezt nem tudja, teljesen rendben van: ők nem bohócok. Civilek. De ti bohócok akartok lenni, ha nem tévedek. Már pedig a bohóc fölötte kell, hogy álljon a lelkének: időben kell sírnia és nevetnie. Akármi történik vele, örömhír éri vagy tragédia, ha a száma úgy kívánja, szívből sír vagy nevet. De így van evvel minden művész: bármikor tud boldog vagy boldogtalan lenni... És legyetek is, barátaim!... Este hétkor legyetek vidámak, ha halálos betegek vagytok, akkor is!... Én nem azt tanácsolom, hogy fojtsátok el mindazt, ami bennetek kavarog, hanem hogy legyetek urai a lelketeknek! Ha az Uratok parancsolja, sírjatok! Ha azt parancsolja, nevessetek!... Ha unalmas társaságban vagytok, menjetek be a vécébe sírni vagy röhögni... Én szoktam!... Egyszer majdnem botrány lett egy követségi fogadáson!... Bementem zokogni a klotyóba... Azt kérdezte a polgármester a cirkuszigazgatótól, mert kihallatszott a zokogás: "Mi történt a művész úrral?" "Semmi, csak gyakorol!"- mondta az igazgatóm.

- És miért éppen sírni tetszett?

- Mert ahhoz volt kedvem! Néha szeretek sírni. Eszembe jut egy szép gondolat, máris sírok az örömtől... Ezt úgy hívjuk: megrendülés." (Müller Péter: Isten bohócai- 26-27.o.)


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Müller Péter: Isten bohócai 2.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »