Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Aktív az együttműködés a rendőrség és a civilek között Veszprém megyében

 

A polgármesterek és a helyi lakosok is odafigyelnek környezetükben élőkre, elősegítve ezzel Veszprém megye rendőri állományának eredményes munkáját.

 007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

2012. február 3-án pénteken, 14:00 óra körül Takácsi község polgármestere telefonon értesítette a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét arról, hogy Takácsiban egy férfi rossz körülmények között él. Házában nincs fűtése, és nincs élelme sem.  A polgármester elmondta, hogy a férfit a pápai hajléktalan szállóba fogadnák, de oda nem akar bemenni, így – félve attól, hogy a férfi az éjszaka során megfagy - rendőri segítséget kért. A gépkocsizó járőrök a helyszínre indultak és megerősítettek a bejelentésben foglaltakat. Megállapították, hogy nevezettnek sem élelme, sem pedig tüzelője nincs, továbbá házának nyílászárók is rossz állapotban voltak. A férfi végül beleegyezett a segítségbe, így őt a rendőrök biztonsági intézkedés keretében a pápai hajléktalan szállóba vitték, és az ottani szociális munkásnak átadták.

2012. február 3-án, 08:54 perckor Nagygyimót község polgármestere jelentette be telefonon a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy a község egyik lakója nem ad életjelet magáról, kopogtatásra nem nyit ajtót, ezért attól tartanak, hogy valami baj történt vele. A körzeti megbízottak a helyszínre érkeztek, ahol többszöri kopogtatásra a bejelentésben szereplő személy ajtót nyitott, és elmondta, hogy mélyen aludt, nincs semmi baja.

2012.február 03-án az esti órákban a rendőrség és a hajléktalanok utcai ellátását végző szolgálat vezetőjének együttműködésének eredményeként jutott el egy veszprémi férfi a hajléktalanszállóra. Az addig a buszpályaudvar várótermében tartózkodó személy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén kért segítséget, mivel a helyiség esti bezárást követően - hiányos ruházata miatt - nem tudott a hajléktalanszállóra átmenni.

Szintén hajléktalanon segítettek a füredi rendőrök és mentősök még 2-án, állampolgári bejelentés érkezett ugyanis a kapitányságra, miszerint egy rossz állapotban lévő férfi tartózkodik a vasútállomáson. Az ittas állapotban lévő, lakcím nélküli lakoshoz a járőrök mentőt hívtak, aki a férfit - a nála lévő betegszállítási utalvánnyal és orvosi beutalóval - kórházba szállította.

Balatonfüreden még időben találtak rá a járőrök arra a rossz fizikai és pszichés állapotban lévő férfira, aki 2012.02.04-én 11:30 óra körül rövidnadrágban, mezítláb indult el otthonukból. A kóborlót közelben lakó hozzátartozójához szállították, leromlott állapota miatt azonban a fenti címre orvosi segítséget kellett kérni. A kiérkező mentőkocsi a férfit a Veszprém Megyei Kórházba szállította további kezelés miatt.

Nagy szüksége volt a segítségre annak az ittas, hiányos öltözetű férfinak is, akire csütörtök este a polgárőrök találtak rá egy balatonkenesei szórakozóhely előtt. Az értesített mentők kórházba szállították, elmondásuk szerint 20 percen múlt az élete.

 

Szombaton délután a balatonfűzfői körzeti megbízott jelentette az ügyeletnek, hogy a nyaraló övezetben egyedül sétáló gyerekkorú kisfiút talált. Kérdésére a 9 éves kisfiú elmondta, szülői engedély nélkül ment el otthonról, mert édesanyjával összeveszett. Biztonsági intézkedés keretében a gyermeket hazavitték, és sérülésmentesen átadták az édesapjának.

A megyei rendőrök a segítségnyújtás keretében több esetben is értesítették a rászorulók hozzátartozóit, továbbá a szomszédok bejelentései alapján a helyszínen jártak utána, meg tudja-e oldani az idős, vagy egyedül élő személy a fűtést, étkezést.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 777
Heti: 2 655
Havi: 5 633
Össz.: 576 273

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »