Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg

"Eljön hozzám egy házaspár: évek óta csak gyilkolják egymást. Azt mondják, ez már tizenöt éve megy így. Tizenöt éve házasok, és megállás nélkül marják egymást, pokollá teszik egymás életét. De akkor miért nem válnak el? Miért ragaszkodnak ehhez a rettenetes állapothoz? Vagy a kapcsolaton kellene változtatni, vagy ha nem megy, el kell válni! Mi a fenének pazarolják el az életüket egymásra? A válasz egyszerű: nem mernek egyedül maradni. Ez a folytonos gyötrődés legalább társaságot biztosít a számukra. Hiszen fogalmuk sem lehet róla, hogy ha elválnak, akkor hogyan fognak egyedül élni. Már teljesen hozzászoktak ahhoz, hogy állandó konfliktusban, haragban, zsémbelésben, veszekedésben, erőszakban élnek.

Ennek az életmódnak kitanulták már minden csínját-bínját. Nem tudják, hogy hogyan kellene viselkedni egy másik helyzetben, esetleg valaki mással, egy másik személyiséggel... Hogyan is lehetnének valaki mással? Nem ismernek más utat. Ők már kitanulták a nyomorúság egyik nyelvét, úgy érzik, jól elboldogulnak benne; ebben legalább otthon érzik magukat. Ha most hirtelen másvalakivel kellene összeállniuk, az azt jelentené, hogy kezdhetnek mindent előlről. Ha az ember tizenöt évig benne van egy kapcsolatban, akkor már nagyon fél még annak a gondolatától is, hogy egy másikat kezdjen.

...

Az ember rengeteget fektet bele a nyomorúságába. Figyeld csak meg! Ha egy probléma megolódni látszik, az igazi probléma azonnal átváltozik valami mássá. Olyan ez, mint amikor a kígyó levedli a bőrét- attól a kígyó még megmarad. A kígyó pedig nem más, mint a "miért?". Régebben mindig arról kérdezősködött, hogy miért sírsz. Aztán a sírás abbamaradt; most már nevetsz. A kígyó most kimászott a régi bőréből, és azt kérdezi: "Miért nevetsz?" El sem tudod képzelni az életet "miért"-ek nélkül.

Miért kell az életből problémát csinálni? Az élet olyan gyönyörű, miért ne éljük most? A sírás csupán az élet egy megnyilvánulása. A nevetés is az. Előfordul, hogy az ember szomorú. Ez is az élet egy formája: egy hangulat. Gyönyörű. Máskor boldog vagy, sőt, repesel az örömtől és táncolsz. Az is csodálatos és gyönyörű. Bármi történik is, fogadd el, örülj neki, és éld át! Egy idő után azt veszed majd észre, hogy a kérdések eltünedeznek, és így a problémák is egyre ritkábban bukkannak fel." /Osho: Az ego könyve- 189-191.o./Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 16.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »