Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

A kutya az ember legjobb barátja. Ezt a kijelentést kevesen cáfolták a múltban is, de így lesz ez, amíg világ a világ. Sok olyan tulajdonságuk van, amivel rászolgáltak arra, hogy családtagként bánjanak velük, privilégiumokban részesüljenek.A kutya az ember legjobb barátja. Ezt a kijelentést kevesen cáfolták a múltban is, de így lesz ez, amíg világ a világ. Sok olyan tulajdonságuk van, amivel rászolgáltak arra, hogy családtagként bánjanak velük, privilégiumokban részesüljenek.

Három samoyed kutyám volt eddig. Egy véletlenül került hozzám, aztán jellemét kiismerve, már csak ezt a fajtát kerestem. Nekem Ő a tökéletes kutya. Az első samymat levizsgáztattam engedelmességből. Azóta anyaként kevesebb idő jut rájuk, így a kiképzés elmaradt. Kiállításokon jól szerepeltek.

... Polly, a harmadik "lányom". Nálunk családtag a kutyus. A házban lakik velünk /vagy mi lakunk az ő házában?:) /. Az első nap semmi gond nem volt, mikor elment a tenyésztője. Fel sem vette. Jól érezte köztünk magát, azonban jött az este, az ajtó bezáródott, és ő egyedül maradt. Olyan égtelen hisztit rendezett, hogy 10 kutya együttes hangját  lenyomta volna. 22 órakor a gyerkőcöm  nem bírta tovább... azóta bent lakik. Jól viseli a 24 fokot is. /Bundája könnyen kitisztul./ Egy önálló személyiség. Ha sétálni megyünk, bárkihez odapofátlankodna egy simogatásért. Személyes sértésnek tekinti, ha a vendég nem dajkálja meg. Túlcsordul benne a szeretet. Sokszor visszük kirándulni. Kiállításokon is voltunk, de nekünk nem az az igazi elemünk. A féktelen hancúrozás a fiammal bármikor mehet. Reggel alig várja, hogy párom kikeljen az ágyból, és ő megkapja a "túrórudiját". Aztán csak este eszik, ha hazajön a vőlegényem. Külön rituálé. A vadászat is a génjeiben van. A madarakért megőrül. Nagyon játékos. Szívesen játszik a plüsscicájával, vagy apró labdákkal. Focimeccseket is szoktunk rendezni. Jobban játszik, mint Backham. Volt, hogy gólt lőtt. És a szánkó? Mivel ugye szánhúzó lenne. Hát igen, azt élvezte, mármint a szánkón, hogy húztuk:). A havat imádja. Ünnepnap az első hó. Be sem lehet olyankor parancsolni... és a rossz nyelvek szerinti állandó ugatás? Hát......................ez az egy, ami kicsit elviselhetetlen néha. Bármit képes jelezni. Akár a fa levelének zizegését is.

A kutyus hivatalos törzskönyvi neve: Palomino Kiss Cool1s Of White Siberian.

Hívóneve: Polly.

Születési ideje: 2010 január 28.

Fajtája és neme: Samoyed és szuka kutyus.

Családtag. Természeténél fogva nyíltszívű és őszinte- ami nagy érték ebben a "felborult" világban. Barátsága felbecsülhetetlen. Figyelmet, törődést, ragaszkodást kapunk tőle. Tölts el te is minél több időd a kutyáddal!

A második samoyedünk- "Poci", a fiammal együtt nőtt fel. 10 évesen harcoltunk a betegségével, de sajnos elment. Halála még most is fáj. Szerintem rossz, ha valakinek meghal a kutyája, de borzalmas tud lenni, hogy a fiad ezért sír, és te nem tudsz segíteni.

Olvastam Cesar Millan könyvét, nagyon jó, de egy gondolatát nem tudom elfogadni, hogy ne kezeljük emberként a kutyát. Imádjuk  és mi bizony emberként bánunk vele.

samy4.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Gazdik és kutyusok 26.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »