Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2011. november 25.- Egy szép jubileumi rendezvényre gyűltek össze az érdeklődők a Tamási Áron Művelődési Központba.

"25 éves a Tapolca Városi Mozi" címmel rendeztek plakátokból készült kiállítást.


A tárlatot Bakonyi Veronika /fotó bal oldalán/ az ART Mozi vezetője nyitotta meg, köszöntve a- sajnos-, nem túl nagy számú érdeklődőt. Ezután Kertész Károlyné /fotó jobb oldalán/, az intézmény egykori vezetője tett időutazást, fölidézve a mozi fontosabb dátumait, történéseit - egészen napjainkig.

art1.jpg

1941 szeptemberéhez is köthető a helyi mozi nyitása, ám mégis az 1986. június 25- iki dátum az, amelyre emlékeztek a megjelentek, köztük a volt intézményvezető. Az objektumot a keszthelyi Generál GMK tervezte. Több névnek is jelentős szerep jutott, így: Péczeli István- építész-tervező, Berendi Péter- statikus és Szentgáli Péter- gépész.

art2.jpg

A 203 férőhelyes mozit az első hónapban mintegy 13 ezer ember látogatta. 1993. május 1- jétől az intézmény visszakerült az Önkormányzat tulajdonába.

Kertész Károlyné a továbbiakban szólt a filmekről, a kiállított plakátok közül is néhányat kiragadva, amelyeknek különleges története is volt.

art3.jpg

Végezetül aggodalmának is hangot adott, ugyanis annyira elterjedt a házimozi, hogy veszélybe került a klasszikus mozi, jelen esetben a tapolcai ART Mozi sorsa. Mint kiemelte: ha csak minden helybéli egy évben egy filmet megtekintene, már megmenekülne a Tapolca Városi Mozi, amely európai színvonalú kulturális intézménnyé nőtte ki magát.

art4.jpg

A tárlat 2011. december 9- ig tekinthető meg.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 777
Heti: 2 639
Havi: 5 617
Össz.: 576 257

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Plakátkiállítás: "25 éves a Tapolca Városi Mozi'
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »