Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

"Az ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egot a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagadat"- olvasható a nagy indiai misztikus- Osho egyik könyvében, melynek címe: Az ego könyve. Ebből a művéből fogunk kiemelt részleteket közölni Önöknek az elkövetkezendő hetekben.

ego.jpg

"Minden félelem az azonosulás mellékterméke. Például beleszeretsz egy nőbe, de a szeretettel együtt megjelenik a félelem is: mi lesz, ha elhagy? Hiszen elhagyott már mást is korábban- legutóbb épp érted. Volt már rá példa, tehát nem kizárt, hogy veled is ugyanezt teszi majd. Szorongsz, összeszorul a gyomrod. Mindezt azért, mert túl erősen kötődsz. Egy egyszerű dolgot képtelen vagy megérteni: te egyedül érkeztél ebbe a világba. Tegnap is egyedül voltál, és jól elvoltál e nélkül a nő nélkül is; akkor még nem volt semmiféle gombóc a torkodban. Holnap, ha ez a nő elmegy... ugyan miért kellene félned? Tudod, hogy hogyan élhetsz nélküle; megleszel nélküle is.

Az emberek folyton a változásoktól félnek; attól, hogy vajon mi történik, ha a dolgok megváltoznak... valaki meghal, csődbe megy a vállalkozásod, elveszíted a munkádat... Ezer és egy dolog változhat, te meg a válladon cipeled ezt a sok félelmet, pedig ezek közül egy sem megalapozott félelem. Emlékezz csak vissza, tegnap is ugyanezekkel a félelmekkel éltél- teljesen feleslegesen. Lehet, hogy a dolgok azóta megváltoztak, te most mégis itt vagy? Az ember kiválóan tud alkalmazkodni az aktuális helyzethez- bármilyen legyen is az a helyzet. Azt szokták mondani, hogy az alkalmazkodásban az ember és a csótány a legjobb a világon. Ezért van az, hogy ahol megjelenik az ember, ott megjelennek a csótányok is, és ahol csótányt találsz, ott találsz embert is. Van egy bizonyos hasonlóság a kettő faj között. Még az olyan távoli tájakon is, mint az Északi-sark vagy a Déli-sark... ahogy az ember eljut ezekre a vidékekre, azonnal megjelenik a csótány is, és minden probléma nélkül nekiállnak szaporodni.

Nézz csak körül a földön! Azt fogod látni, hogy az ember az összes éghajlaton, a létező összes domborzati viszony közt, a legkülönfélébb politikai, szociológiai és vallási környezetben képes fennmaradni. És így megy ez már évezredek óta... a dolgok változnak, az ember meg újra és újra alkalmazkodik a megváltozott  helyzethez. Tehát nincs mitől félni! Még ha itt is a világvége, mi van akkor? A világgal együtt neked is véged lesz. Gondolod, hogy majd ott ácsorogsz egy szigeten, miközben körülötted az egész világ összedől, te meg ott maradsz egyedül? Ne aggódj! Biztosan nem leszel egyedül- csótányok mindig lesznek körülötted.

Egyébként mit izgat, ha eljön a világ vége? Ezt annyiszor kérdezték már tőlem! De hát kit érdekel?! Ha vége, hát vége! Nekünk ez már nem lesz probléma, hiszen a világgal együtt nekünk is végünk lesz. Nem marad senki, aki aggódhatna, vagy akiért aggódni kellene. Tulajdonképpen akkor szabadulunk majd meg végleg a félelmeinktől. A világ vége jelenti minden problémák legvégét, minden belső nyugtalanság megszűnését- soha többé nem lesz gombóc a torkodban. Nem értem, hol a probléma. De tudom, hogy mégis mindenki ettől retteg." /Osho: Az ego könyve- 127-128.o./Weblap látogatottság számláló:

Mai: 54
Tegnapi: 777
Heti: 2 631
Havi: 5 609
Össz.: 576 249

Látogatottság növelés
Oldal: Osho: Az ego könyve 9.
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »