Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. április 16-25.- Vers- és mesemondó versenynek adott otthont a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlege. Több száz óvodás és tanuló adott számot felkészültségéről.

wa1.jpg

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is megrendeztük hagyományos vers és mesemondó versenyünket a Költészet Napja tiszteletére. Az április 16-25- ike közötti megmérettetésen az óvodástól a felső tagozatosig minden korosztály képviseltette magát. A közel 350 versenyző korcsoportonként mutathatta meg tudását az éppen aktuális zsűri előtt.

A legnagyobb számban az idei esztendőben is az óvodások remekelhettek: több mint hetvenen állhattak a közönség elé.

A város valamennyi óvodája, iskolája és a kistérség számos települése képviseltette magát (Monostorapáti, Nemesgulács, Balatonederics, Nyirád, Sümegprága, Zalahaláp, Badacsonytomaj, Csabrendek.)

wa3.jpg

A régi értékek mellett az újak is megjelentek: Arany János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor, Kányádi Sándor és József Attila költeményei mellett  a fiatal, friss tehetségek művei is hallhatóak voltak, többek között: Varró Dániel, Kiss Ottó, Lackfi János és Finy Petra versei.

A gyerekek jól felkészültek voltak, változatos, és a korosztályuknak megfelelő verssel, mesével érkeztek. A magyar népmesék mellett La Fontaine, Lázár Ervin és Nógrádi Gábor történeteit is meghallgathattuk.

Senki nem távozott üres kézzel, hiszen minden versenyző emléklapot és papírvirágot kapott, míg a legügyesebbek könyvjutalomban is részesültek.

wa4.jpg

A Tapolcai Városi Televízió műsort készít minden korcsoport első három helyezettjének verséből, meséjéből, így a  gyerekek élményt nyújtó előadása az utókor számára is megmarad.

Köszönet minden résztvevőnek, felkészítő tanáraiknak, szüleiknek és mindenkinek, aki segítette a rendezvény lebonyolítását! Reméljük, hogy a lelkesedés jövőre sem lankad, így töretlen erővel folytathatjuk a hagyományokat, és megőrizhetjük gyermekeinkben a versek, mesék szeretetét és azok továbbadását.


Forrás: Vasáros Ferencné- Márti néni


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 225
Tegnapi: 332
Heti: 225
Havi: 3 203
Össz.: 573 843

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Vers- és mesemondó verseny a Wass Albert Könyvtár és Múzeum Gyermekrészlegében
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »