Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Hidegben is segít a rendőr

A rendkívüli hidegben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állománya is kiveszi részét az ehhez kapcsolódó feladatokból, kiemelt figyelmet fordítva a hajléktalanok, az egyedül élő idősek és a rászorulók megsegítésére, továbbá a balesetek megelőzésére.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A Főkapitányságság ennek keretében együttműködik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyi egységeivel, a megye polgárőreivel, továbbá fokozott kapcsolatot tart fenn azokkal a csoportokkal (vallási közösségekkel, gyülekezetekkel), szolgáltatókkal (Magyar Posta Zrt.-vel), amelyek naponta érintkeznek az esetlegesen rászoruló állampolgárokkal. Ez a folyamatos kapcsolattartás biztosítja a baj mielőbbi észlelésének és a segítségnyújtásnak lehetőségét.

A közterületen feladatot ellátó rendőrök rendszeresen felkeresik a hajléktalanokat ismert tartózkodási helyeiken, s felhívják figyelmüket a melegedők, hajléktalanszállók igénybevételének lehetőségére. A gépkocsizó járőröknél mindig található egy termosz meleg tea és megfelelő számú műanyag pohár is, amellyel megkínálják a hidegben huzamosabb ideig tartózkodó rászorulókat.

Kiemelkedő szerepe van a körzeti megbízottaknak is, akik a lakossággal kialakult közvetlenebb kapcsolat révén folyamatosan érdeklődnek az idősek, egyedül élők hogylétéről, állapotáról, s tájékoztatják őket az igénybe vehető segítségekről (pl. szociális célú tűzifavásárlásról).

A Főkapitányság mindezek mellett fokozott figyelmet fordít a balesetek megelőzésére is, amely a rendszeres tájékoztatásban, figyelemfelhívó közleményekben és az alapos, rendszeres ellenőrzésekben nyilvánul meg.

kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 372
Heti: 469
Havi: 3 447
Össz.: 574 087

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »