Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Diszel- 2012. május 19.- A településrész kulturális életének egyik tradicionális rendezvényeként- immár kilencedik alkalommal randevúztak egymással a Pünkösdi Dalostalálkozó résztvevői. A zenei programnak a Csobánc Művelődési Ház adott otthont.

A házigazda Csobánc Népdalkörön kívül idén Monostorapátiból, Alsóörsről, Balatonfüredről és Tihanyból érkeztek a népdalkörök. A résztvevőket Bakos György a városrész önkormányzati képviselő- tanácsnoka köszöntötte. Beszédében szólt a népdalok eredetéről, jelentőségéről. Kiemelte, hogy ezek a nóták a lelkünk állapotát is hűen tükrözik. Köszönetet mondott a népdalköröknek, segítségükkel vannak átmentve az utókornak ezek a csodálatos szerzeménye, emellett egy-egy ilyen rendezvényen a népszerűsítés sem elhanyagolható momentum.

puda1.jpg

A Kócs Ida vezette Csobánc Népdalkör lépett színpadra, megadva a zenei program alaphangulatát. Nagyszerű, színvonalas dalcsokrokat hallhattak a jelenlévők. Előtte azonban a művészeti vezető is köszöntötte a megjelent formációkat, a szervezőknek pedig köszönetet mondott, hogy idén is számot adhattak fölkészültségükről a népdalkörök.

puda2.jpg

A fellépések után Bognár Ferenc igazgató minden társulat képviselőjének virágcsokrot, bort és Emléklapot nyújtott át, míg a vándorserleget fél évre a tihanyi társulat vihette haza.

puda3.jpg

A nótás kedvű formációk a dalostalálkozó záróakkordjaként a gasztronómiai örömöknek hódolhattak- Bene Károly finomságainak köszönhetően.

puda4.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 232
Tegnapi: 332
Heti: 232
Havi: 3 210
Össz.: 573 850

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Dalos kedvű népdalkörök seregszemléje Tapolca-Diszelben
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »