Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- 2012. március 30.- 46 esztendővel ezelőtt (1966) nyilvánították második alkalommal is várossá lakóhelyünket. Ebből az alkalomból idén is megrendezésre került Tapolca Város Napja. Az ünnepi ceremóniának a Hunguest Hotel Pelion adott otthont.

A megye, város és környékbeli települések elöljárói, egyéb prominens személyek, kitüntetettek és érdeklődök töltötték meg a termet.

A megjelenteket a Himnusz közös eléneklését követően Kovács Melinda moderátor köszöntötte. Idén első alkalommal került megrendezésre a "Tapolca- ahogy én szeretem" elnevezésű fotópályázat, ahova 22 induló nevezett- 151 pályaművel. Érdekesség, hogy az 1. és 3. helyen fiatal fotósok végeztek, megelőzve tapasztalt, elismert, idősebb "kollégáikat".

tvn1.jpg

A pályázókat Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója köszöntötte, aki elismerését fejezte ki a színvonalas beérkezett pályaműveket illetően. Örömmel közölte a résztvevőkkel, hogy kiadója gondozásában- a fotókat is felhasználva jelentetik meg a Magyarország kincsestára- Tapolca című könyvet.

tvn2.jpg

Ezután Császár László polgármesterrel átadták az elismerő okleveleket a pályázóknak, majd a négy díjazottnak: Szabó Csabának (1. hely), Dancs Istvánnak (2. hely), Németh Gergelynek (3. hely), valamint Sipos-Kiss Rolandnak, aki a fotópályázat különdíját nyerte el.

A helyiek mellett Sümegről Csizmadiáné Szász Ildikó és Vincze Péter is fantasztikus fotókkal örvendeztette meg a zsűrit, de Hatvani Ágnes (felső fotó- bal alsó képen) például Budapestről érkezett, hogy induljon a fotópályázatunkon.

tvn7.jpg

A díjátadót követően kezdetét vette az ünnepi ülés, ahol Császár László, városunk első embere osztotta meg mélyreható gondolatait, majd a tradiciót folytatva, a kitüntetések átadására került sor.

tvn3.jpg

Elsőként Török Attiláné (Dolinka Erzsébet)- nyugalmazott pedagógus,  kórusvezető vehette át érdemei elismeréseként a Tapolca Város Díszpolgára címet, szűnni nem akaró vastaps és ováció közepette.

tvn4.jpg

Tapolca Városért kitüntető cím birtokosa lett dr. Májer János, a Pannon Egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének igazgatója és Gerald Trümper, a RHODIUS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Tapolcai Közszolgálatért elismerésben részesült- Fülöp Jánosné, intézményi gazdasági vezető, míg Tapolcai Egészségügyért kitüntetést vehetett át Mészáros Ferencné- gyermekgondozó, valamint dr. Szipőcs István- belgyógyász főorvos.

tvn6.jpg

Tapolca Nevelésügyért cím birtokosa lett  Szabó Jenő Sándorné- óvodapedagógus, Lakatos Ferencné- szakoktató- gyakorlatvezető, Lenner László- gimnáziumi pedagógus, Vizeli Beáta- gyógypedagógus és nem utolsósorban- Bajner Imre, a Tapolcai Általános Iskola igazgatója is.

Az ünnepség színvonalát a Járdányi Pál Zeneiskola pedagógusainak előadása emelte.

tvn5.jpg

tvn8.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 377
Tegnapi: 384
Heti: 761
Havi: 7 305
Össz.: 577 945

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Tapolca Város Napja: fotókiállítás, ünnepi ülés, kitüntetések
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »