Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Kirándulók autóját törték fel  

2011. november 6-án, délután egy tapolcai család Szentbékkállán a Kőtengerhez kirándult. Gépkocsijukat a parkolóban állították le, a családfő pedig a könyöktámasz tárolórekeszében iratokat, bankkártyát és készpénzt hagyott hátra.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

Bár kívülről az utastérben hagyott értékek nem látszottak, létük mégsem maradt titokban az előtt az ismeretlen elkövető előtt, aki a márkás autó bal első ajtajának ablakát betörte, és eltulajdonította azokat. A keletkezett lopási kárt a 150.000.- forintos rongálási kár nagyságrenddel múlja felül.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, ha csak szórványosan is, de hosszú évek óta napirenden vannak a természetjárók sérelmére elkövetett lopások. Korábban a Bakonynána külterületén lévő Római-fürdő, illetőleg a Farkasgyepű külterületén lévő Csurgó-kút voltak a legfrekventáltabb helyek a sértetté válás szempontjából, de ez a legfrissebb feljelentés arra mutat rá, hogy a gépkocsi-feltörők bárhol lecsaphatnak könnyelmű áldozataikra.

 

Iparszerűen lopták a szalámit

A biztonsági őr és az üzletvezető rátermettsége szakította meg addig sikeres bűncselekmény-sorozatát annak a Vas megyéből érkezett bolti tolvaj párosnak, akik egy sárvári és két tapolcai élelmiszer áruházban is követtek el lopásokat 2011. november 5-én. A második tapolcai üzletben azonban rajtavesztettek, mert a biztonsági őr idejekorán felismerte, mire készülnek és már azelőtt értesítette a tapolcai rendőröket, hogy az egyik tolvaj a boltból kimenekült volna. Az őt üldöző boltvezető segítségével a már a közelben tartózkodó járőrök hamar elfogták a rutinos elkövetőt, míg társát még a pénztárnál visszatartották.

A rendőri intézkedés során az utazó bűnözők által használt autó csomagtartójából előkerültek azok az árucikkek is, amelyeket a két korábbi sikeres „akció” keretében tulajdonítottak el, többek között rúd szalámik, kolbászok, piperecikkek, rágógumik és csokoládék. Az elfogott 37 éves szombathelyi és 31 éves vassurányi lakos ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.


Pizzériából loptak mobilt

November 5-én tett feljelentést egy veszprémi lakos, miszerint még 2009-ben Veszprémben egy pizzériából őrizetlenül hagyott kabátjának zsebéből ellopták a Samsung típusú mobiltelefonját. Akkor nem tett feljelentést, mivel a telefonon mobil követője be volt állítva, és azt gondolta hamar üzembe helyezik a készüléket. Erre sokáig kellett várnia, de 2011. október 30-án SMS-t kapott, hogy az ellopott készüléket üzembe helyezték, ezután tett a rendőrségen feljelentést.


Forrás: Orsós Károly sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 91
Tegnapi: 372
Heti: 463
Havi: 3 441
Össz.: 574 081

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »