Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Tapolca- Városunk sok elismert, nagyszerű eredményeket elért sportolóval büszkélkedhet. Csermák József, Mádl Ildikó, Szalay Gyöngyi, vagy akár Boczkó Gábor. Október 21- én Bolla József is csatlakozott e "díszes" társasághoz- a tapolcai testépítő Szlovéniában lett világbajnok. Élménybeszámoló az alábbiakban.


2011. október 21- én utaztunk ki a többi magyar résztvevővel Szlovéniába. Koper város adott otthont az IBFF World Champion versenynek, egy fantasztikus sportcsarnokban, szinte családias fogadtatásban volt részünk. Nagyon jó szervezés mellett, óraműszerűen zajlottak az események. Sok nevező volt- Fitness kategóriától a Mastersig.

Három magassági kategóriában folytak a küzdelmek, jómagam a középsőbe kerültem /175-179 cm közötti/, ahol tizenhatan indultunk. Köztük macedón, szlovén, olasz, spanyol, szerb, osztrák, német és persze magyar body builderekkel.

Elmondhatom, hogy a felkészülésem a terveim szerint sikerült. 14 héten át igyekeztem mindent úgy végezni, hogy mindez az eredményemben is megmutatkozzon. Végül... így is lett. A dobogó legfelső fokára állhattam- világbajnok lettem- teljesítve életem egyik nagy célkitűzését /IBFF World Championship 2011/.

bj1.jpg

- Esélyesnek tartottad magad?

- Nézd, a tavalyi méreteimhez képest szemmel láthatóan jobban nézek ki, fejlődtem. Egy évvel ezelőtti fotókat nézve, szintén lett volna esélyem, de három, egymás utáni tornán nem tudtam indulni. Úgy érzem,  a formám, a fölkészülésem alapján benne volt ez a siker, annak ellenére, hogy mindenki szubjektív sportágnak nevezi.

Egyébként külön öröm volt számomra, hogy a másik két érem tulajdonosa is magyar versenyző lett.

A következő megmérettetés Grazban volt- november 5- én. Egy egészen másfajta rendezésű versenyen indultam. Amerikai rendszer alapján zajlottak az események. Már pumpálás és barnítás előtt kihívtak bennünk a színpadra, ahol a bírák döntötték el, ki és melyik kategóriában indulhat. Itt a legnagyobb- Extrém- kategóriába soroltak, ahol a 4. helyezést értem el. Megjegyzem, sok cseh testépítő indult, ráadásul, mikor én voltam színpadon, három cseh bíró is volt, magyar pedig egy sem. Ennek ellenére azt kell mondanom, a zsűri döntését minden esetben elfogadom. Szoros verseny volt, jó eredményt sikerült itt is elérnem.

bj2.jpg

A harmadik verseny- november 20- án- Budapesten került megrendezésre. A Brutal Challenge- IFBB Champion of the Year Kupa, más néven a Bajnokok Éjszakája. A - 100 kg /mínusz 100 kg/ kategóriában a dobogó második fokára állhattam. Ezután még kategóriánként az első három helyezettet kihívták egy összetett megmérettetésre.Végül itt a 7. lettem.

bj3.jpg

Amúgy sok esetben nehéz dolgunk van, ugyanis hasonló a helyzet egy profi bokszoló címvédéséhez. Szinte lehetetlen ezeket a bajnokokat letaszítani a trónról. Hiába vagy bomba formában, ő a Bajnok.

Ettől függetlenül mindhárom eredményemre büszke vagyok. Sőt, ha eltekintek a helyezésektől, az utolsó versenyemen hoztam a legjobb formám, igaz, ott már "elfogytam", 100 kg alá kellett mennem.

- A csúcson vagy, világbajnok lettél. Hogyan tovább?

- Vannak komoly tervek, nagy álmok... erről majd máskor. Ami biztos, még 20 kg elférne rajtam... Tudni kell, ezen a szinten is- minden az agyban dől el. Hinni kell benne, akarni... és kivitelezni.

bj4.jpg

- Egy versenyre is hihetetlen elszántság, fanatizmus, maximalizmus és nem utolsósorban lemondás szükséges. Nálad ez a szorzó háromszoros volt.

- Tudod, valahol, amikor erre a szintre ér egy body builder... szóval gépnek is nevezhetem már magam. Minden nap kőkeményen edzeni, étrendre odafigyelni. 14 héten át reggelente kardiózás, délután és este súlyzós edzés... a hét hat napján. Étrendileg is nagyon fanatikus vagyok... szóval nehéz az út a csúcsra.

- Új kihívás/ok/?

- Egy fölkészülésnek nagyon komoly anyagi vonzatai vannak. Sajnos, önerőből már nem tudom tovább folytatni, így aztán, ha nem találok szponzort, támogatókat, betű szerint a csúcson kellene abbahagynom. Pedig hatalmas segítség lenne, ha havi 15-20 ezer forinttal támogatna bárki, aki "rációt" lát bennem. Cserébe reklámoznám a versenyeken, ott lennék a rendezvényeken. Reménykedem, hogy sikerül valakit meggyőzni,-támogatni fog /nak/, ezáltal részese lehet/nek/ jövőbeni sikereimnek... közösen öregbítve szerte a nagyvilágban városunk, megyénk, hazánk hírnevét.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Interjú- "...minden az agyban dől el"- Bolla József testépítő világbajnok lett
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »