Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Kutyafutta és Sétáltató Nap a Pólus futónapon, Budapesten

 

Fussunk két lábon és négy mancson az egészségért!

 

Március 25-én, vasárnap a hagyományos Pólus futónap keretén belül kerül megrendezésre a VI. KutyaFutta, a sportbarát kutyatartók népszerű futóversenye.

A Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) immár hatodik alkalommal, de rendhagyó módón, a Budapesti Atlétikai Szövetség által szerevezett 16. Palota kupa (Budapest Mezei Futóbajnoksága) rendezvény keretein belül rendezi meg az egészséges életmódot követő kutyatartók és négylábú társaik versenyét. A hat évvel ezelőtt induló kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot és a felelős állattartást. Idén ezek mellett, az örökbefogadásra is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért sétáltató napot is szervez a Vigyél Haza Alapítvány.

 

A verseny létjogosultságát mutatja, hogy felmérések szerint az úgynevezett civilizációs betegségek, köztük az elhízás már házi kedvenceinken is jelentkeznek. Ezek legtöbbje a mozgásszegény életmódból és/vagy a túletetésből adódó problémák. A statisztikai adatok szerint a kutyák közel 50%-a túlsúlyos vagy elhízott. Nálunk, gazdáknál ez az arány 60 %. Mint ismeretes a túlsúly szívproblémákhoz, cukorbetegséghez, ízületi elváltozásokhoz vezethet és ez nem csak ránk, hanem házi kedvenceinkre is vonatkozik.

A KutyaFutta rajtja 14 óra 25 perckor indul. A résztvevőknek egy 2800 m-es távot kell megtenni kedvencükkel együtt.

A KutyaFutta nem csupán egy verseny, hanem figyelemfelkeltés, ami megmozgatja a kutyás társadalmat. Tudjuk, hogy aki kutyát tart többet mozog, ezért alapvetően egészségesebb életmódot folytat, viszont ha ezt tudatosan és a sport szabályainak megfelelően űzzük, akkor nagyon sokkal hozzájárulhatunk az egészséges életmódhoz, így egyes betegségek megelőzéséhez, mind a gazdik mind pedig kutyáik szempontjából. Nem utolsósorban e kutyás sport kellemes időtöltés és a kutyával való együtt mozgás erősíti a gazda-kedvenc kapcsolatot.

 

Fussunk, sétáltassunk, nyerjünk!

A KutyaFutta helyszínen 12 órától ingyenes állatorvosi tanácsadást tartunk, valamint megismerkedhetnek a látogatók az Egyesület oktató-nevelői programjaival is.

Mivel a KutyaFutta egy rendhagyó futóverseny, a díjazás is rendhagyó. Bár az első 3 helyezett az elismerésen túl Pedigree® eledelt és Kiltix nyakörvet is kap, mégis a fődíjat az összes induló között sorsoljuk ki, amely egy 2 személyes wellness hétvége a Bayer Hungaria Kft jóvoltából. Az elsőnek érkező keverék kutya pedig egy luxus kutyaházat nyer a Vigyél Haza Alapítvány és a Kutyaház.eu felajánlásaként. Az Alapítvány szervezésében kedves és barátságos, örökbefogadókra váró Illatos úti keverék négylábúakat sétáltathatnak 10-és 16 óra között az érdeklődők, akik beléphetnek a kutyás társadalomba egy rövidebb vagy akár hosszabb időre. A Sétáltató Napon minden látogató család megízlelheti a kutyasétáltatás élményét, hogy milyen érzés egy állat ragaszkodása, szeretete. A programon tájékozódhatnak az örökbefogadás feltételeiről és a felelős állattartásról is. A sétáltatott kutyákat akár örökbe is fogadhatják az érdeklődők.

Az érdeklődők munkakutya-bemutatót is láthatnak a Pólus Kutyakiképző Iskola jóvoltából.

 

Nevezési lehetőségek

 

Nevezni profi és amatőr kategóriában lehet. Március 22-ig a nevezes@bpatletika.hu címen fogadják az előnevezéseket, a helyszínen pedig a verseny napján 10 órától a verseny előtt fél óráig lehetséges a nevezés.

Helyszín: Pólus Center hátsó parkoló és Szilas patak partja.

Bp. XV. ker. (Újpalota a 130, 173, 173E busz végállomásánál.)

 

Szeretettel várjuk a sportolni vágyó állatbarátokat! A versenyről bővebben: www.kutyafutta.hu


Forrás: dr. Temesváry Kriszta, elnök- Felelős Állatbarátok Egyesülete


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 608
Tegnapi: 412
Heti: 2 408
Havi: 5 386
Össz.: 576 026

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Kutyafutta és Sétáltató Nap a Pólus Futónapon, Budapesten
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »