Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből


Borra szonjazott a betörő

A hatékony felderítő munka eredményeként rövid időn belül rendőrkézre került az a betörő, aki egy éjszaka alatt 4 pincét is feltört a Bakonyszentiván külterületén található szőlőhegyen  2012. február második hetében.

007_2011.06.18-13.45.27_2011.06.19-17.05.16_2011.06.22-16.14.56.jpg

A sértetti bejelentést követően a csóti körzeti megbízotti csoport két rendőre, Fűzfa László r. törzszászlós és Rák Szilárd r. zászlós a környéken adatgyűjtést végzett, majd eljutott egy szomszédos település büntetett előéletű lakosához, akinél a házkutatás során megtalálták az egyik pincéből ellopott 20 literes műanyag kannát.

A férfi – gyanúsítottként történő kihallgatása alkalmával – elmondta, hogy február második hetében, egyik délután testvéreivel iszogatott, majd amikor a többiek lefeküdtek aludni, ő elhatározta, hogy borszerző körútra indul. Környékbeliként tudta, honnan lehet „áron alul” bort szerezni, és kigyalogolt a pár kilométerre levő szőlőhegybe. Több pincénél is próbálkozott. Volt, amelyikben nem talált semmit, de az is előfordult, hogy csak a lakatot tudta lefeszíteni az ajtajáról, bejutni már nem tudott a helyiségbe. Végül rámosolygott a szerencse, és az egyik pincében – amelynek ajtaja nem bizonyult túl ellenállónak – talált egy 20 literes kannát, amit megtöltött az ott levő boros hordóból. Közben jelentős mennyiséget el is fogyasztott a nedűből, megünnepelve, hogy kitűzött célját végre sikerült megvalósítania. Valamikor az éjszaka folyamán egy másik pincébe is betört, ahonnan némi kolbászt, krumplit, hagymát, kávét és egyéb „apróságokat” zsákmányolt. Dolga végeztével fáradtan haza indult, és lefeküdt aludni. Másnap a bort testvériesen megosztotta családtagjaival, így a rendőrök már csak az üres kannát találták meg nála. A többi lopott holmi a házkutatás alkalmával nem került elő.

Az elkövető ellen több rendbeli lopás vétsége miatt folyik a büntető eljárás.


Betörte az ablakot, rugdalta az ajtót, megkarcolt egy autót

Mindenáron be akart jutni a házba

Lakossági bejelentés érkezett a Tapolcai Rendőrkapitányságra február 25-én a délelőtti órákban, miszerint az egyik városszéli családi házba egy férfi erőszakos módon próbál bejutni. A bejelentő elmondása szerint a váratlan látogató az ablaküveget már betörte és dühében folyamatosan az ajtót rugdossa.

A kivonuló egyenruhások megérkezésekor a középkorú férfi már távozott a helyszínről. A sértett elmondása szerint egyik ismerőse a délelőtt folyamán egyszer csak megjelent a háza előtt, egyenesen besétált az udvarra, majd követelte, hogy engedjék be. A 40 év körüli nő természetesen nem nyitott neki ajtót, mert már többször keveredett vele összetűzésbe. Ezt követően a haragra gerjedt férfi a földről felkapott gereblyével a családi ház ablakát betörte, a bejárati ajtót rugdalta, sőt a ház előtt parkoló fekete színű VW típusú személygépkocsit is több helyen megkarcolta. Ez idő alatt a sértett értesítette a rendőrséget, ám amikor ezt a mérgében ide-oda csapkodó férfi ezt meghallotta, beült autójába és elhajtott. A gépjárműben 50.000 Ft, míg az ablak betörésével és az ajtó befeszítésével 60.000 Forint értéknek megfelelő rongálási károkat okozott.

Az ügyben még tart a nyomozás, a tettes ellen rongálás vétsége miatt eljárás indult.


Lefeszegette egy nyaraló tetejének rézlemezeit

Másodszor jártak tolvajok az ingatlannál

Egy lesencetomaji nyaralóhoz vonultak ki a rendőrök február 25-én, nem sokkal 14 óra előtt, mivel a német állampolgárságú tulajdonos nevében feljelentést tevő hölgy elmondása szerint valaki megrongálta az épület tetőszerkezetét és a rézből készült oromdeszka takarólemezeit eltulajdonította.

A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az ismeretlen tettes a hétvégi ház alatt található pince bejárata feletti tetőről szedegette le a cserepeket, majd azokat szétszórta, melyek nagy része ennek következtében össze is törött. Ezt követően lefeszegette az oromdeszka takaró réz lemezeit, mellyel a tulajdonosnak közel 80.000 forintos károkat okozott. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy a hétvégi ház tolvajok kereszttüzébe került, körülbelül két évvel ezelőtt már történt lopás az ingatlannál, akkor a rézcsatorna elemeit vitték el.

Az ismeretlen tettes, aki után nagy erőkkel nyomoz a rendőrség, a tető megbontásával, a cserepek szétszórásával, széttördelésével 20.000 Ft értékben okozott rongálási károkat. Az elkövető ellen kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás.


kovi.jpgForrás:Kómár Viktória sajtóreferens-Veszprém MRFK Sajtószolgálat


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- Rendőrségi hírek
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »