Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

Budapest – 2012. 03. 26. – „A művészet integrál!” címmel nyílt kiállítás kortárs képzőművészek - köztük ef Zámbó István és Wahorn András - festményeiből szerdán, a Down-szindróma világnapja alkalmával a budapesti Szimpla kertben, Winkler Nóra kalauzolásával.

A nyíregyházi Down Egyesület, valamint a Szimpla Kert által szervezett kiállításon nagyrészt olyan alkotások láthatók, amelyeket a kortárs festőművészek down-szindrómás és ép gyermekekkel közösen készítettek a 2011-es Nemzetközi Down Világnapon, a Vígszínház karzatán.

„Legmeghatóbb emlékeim jótékonysági árverésekhez kötődnek. Ha egy fontos ügy mellé tehetséges művészek állnak, abból nemcsak a támogatott szervezet, de minden résztvevő profitál. Emiatt csatlakoztam a Down Egyesület kezdeményezéséhez, és első szóra tartott velem a Loffice alapító testvérpárja Klemetz Kata és Anna”. – mondta el Winkler Nóra a kiállítás megnyitóján.

A huszonhárom közös kép mellett hét kortárs képzőművész egy-egy saját festménye is látható a Szimpla Kerti tárlaton. A fiatalok közül Bubla Éva Szín-tér című képét, Horváth Judit A szemem áthatol, Szabó Gábor Többen vannak ebben a dologban és Timkó Bíbor festő, grafikus Három nő- értelem, érzékenység, hiúság című alkotását állították ki. Wahorn András Jajgató Nyuszikirály + Kutya című műve, ef Zámbó István Zenés beszélgetés a nőkről című festménye, valamint Tóth József Tánc című alkotása is helyt kapott a kiállításon, amely egy hónapon át látható Budapesten, a Kazinczy utcában.

szimpla1.jpg

Wahorn András így összegzett: „Születésemtől fogva Wahorn-szidrómában szenvedek, vagyis nem tudok beleilleszkedni a társadalomba, olyan dolgokat csinálok, melyeket más nem. Én szerencsés vagyok, mert ezért fizetnek, és ezt szerettem volna Down-szindrómás kollégáimmal most megosztani, hogy az együtt alkotásunkból talán sikerül egy kis pénzt szerezni, hogy az ő életük is könnyebb legyen.”

A Down Egyesület vándorkiállítást is tervez, 2012 végén pedig aukcióra bocsátják a most kiállított festményeket.Forrás:Vékony Kata PR-manager- Down Egyesület

Fotó: Bege Nóra


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 372
Heti: 499
Havi: 3 477
Össz.: 574 117

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek- PR Down Egyesület "A művészet integrál!" - Down Világnapi kiállítás a Szimpla Kertben
Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek - © 2008 - 2018 - lapfoldiketto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mindazoke egy egy gyertya egjen - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »